Iz prve ruke: Kjevo ratnički, Sasuolo taktički!

Boško Janković savetima pomaže Crvenoj zvezdi...

Fudbal 16.08.2016 | 15:00
Iz prve ruke: Kjevo ratnički, Sasuolo taktički!
Rado se navijači Crvene zvezde sećaju utakmica sa Kjevom iz Verone od pre 14 godina. Remi u Beogradu i pobeda u Italiji odveli su crveno-bele u drugo kolo tadašnjeg Kupa UEFA.

Priželjkuju Zvezdine pristalice da se istorija ponovi protiv Sasuola, pa da njihov klub uđe u grupnu fazu Lige Evrope.

Uoči prve utakmice, u četvrtak u Ređo Emiliji (20.45, TV Arena Sport), savete crveno-belima dao je Boško Janković, nekadašnji prvotimac srpskog kluba i dugogodišnji član Serije A.

"Bio sam tada na klupi u Veroni, sećam se pobede. Ima sličnosti između klubova, ali i razlika. Kjevo je bio ratnička ekipa, dok je Sasuolo taktički i tehnički obrazovaniji. Ne možemo protiv njih na snagu i trku, videćete o čemu pričam...", izjavio je Janković za Sportski žurnal.

Sasuolo je, poput Kjeva te 2002. godine, debitant na evropskoj sceni, posle sezone u kojoj je bio najprijatnije iznenađenje italijanskog prvenstva.

"Izvukli smo možda i jednog od najtežih protivnika. Sasuolo odlično poznajem, tri sezone ima zapažene rezultate i u prošloj je zauzeo šesto mesto. Uspevao je da kod kuće sruši velikane italijanskog fudbala, što je dokaz da ima kvalitet... Predsednik Sasuola je jedan od najbogatijih ljudi u Italiji, mogao bi da ode u veći klub da ga zanima. Ozbiljne su tamo plate, najveće u grupi klubova iza udarne petorke", uverava Janković.

Iskusni vezista je kao najveći kvalitet italijanskog tima istakao zajedništvo i trenera Di Frančeska.

"Prepoznatljivi su po pas igri, kontranapadima i tehnici... U formaciji 4-3-3 svako u ekipi zna šta mu je posao i trener pravi razliku taktikom", dodao je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar