У Тужилаштво БиХ стигли докази против Готовине

У Тужилаштво БиХ је из Хашког трибунала стигла документација о хрватском генералу Анти Готовини и још једном хрватском официру, којима су на терет стављени ратни злочини у региону Ливна, пишу "Вечерње новости".

Босна и Херцеговина 16.08.2016 | 12:22
У Тужилаштво БиХ стигли докази против Готовине
Ријеч је наводно о новим доказима, који је Хаг прослиједио Одсјеку за ратне злочине Тужилаштва БиХ.

Извор "Вечерњих" тврди да је стигла обимна писана документација и више часова снимљеног разговора и да је већ одређен тужилац који је задужио предмет у вези са Готовином и његовим саборцем.

Тужилаштво БиХ треба да одлучи да ли ће подићи оптужницу или не. "Новостима" је у Тужилаштву БиХ речено да о овој теми не могу да дају никакав коментар.

Готовина је крајем 2012. године ослобођен у Хашком трибуналу скоро свих тачака оптужнице за злочине у "Олуји", пошто је жалбено вијеће укинуло првостепену пресуду, којом је био осуђен на 24 године затвора.

(Вечерње новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП

16.08.2016 13:16

ОВАЈ ЧОВЈЕК ЈЕ ИМАО ПОМАГАЧЕ У ГРАНИЧНОЈ ПОЛИЦИЈИ , ЊЕГОВО СКРИВАЊЕ ПО БИХ И ПЛАНИНИ ШАТОР , ФИНСИРАО ЈЕ ВЛАСНИК ХОТЕЛА НА ШАТОРУ И ТВРДКЕ ФИНВЕСТ КОРП У ДРВАРУ И ФИНВЕРСТ КОРП ДОО ЧАБАР КОЈИ ЈЕ СА ОВЕ ДВЕ ФИРМЕ ПРАВИО МИЛИОНСКЕ УТАЈЕ ПОРЕЗА ЧИМЕ ЈЕ БИХ ОШТЕЋЕНА ЗА МИЛИОНЕ МАРКА.НА СТРМИЦИ СУ ОТКРИВЕНИ И МИЛИОНСКИ ИЗНОСИ СВЕРЦОВАНИ ЦИГАРЕТА КОЈИ СУ ЕКСПРЕСНО ЗАТАСКАНИ И СКРИВЕНИ, ИСТРАГА СПРИЈЕЦЕНА СИПА ЈЕ О ОВОМ ДОСТАВИЛА ИЗВЈЕСТАЈ ТУЖИТЕЉСТВУ БИХ АЛИ ЗБОГ КОРУМПИРАНИХ ТУЖИЛАЦА ОВАЈ ПРЕДМЕТ И ПРИЈЕТЊЕ ПОЛИЦИЈСКОМ СЛУЖБЕНИКУ КОЈИ ЈЕ РАЗОТКРИО И ПРИЈАВИО ЧИТАВ ЛАНАЦ КРИЈУМЧАРЕЊА СТОЈИ У ЛАТИЦИ КОРУМПИРАНОГ ТУЖИОЦА ТУЖИЛАШТВА БИХ ОД 2010 ГОДИНЕ КАКО БИ НАСТУПИЛА ЗАСТАРА ЗА КРИВИЧНО ГОЊЕЊЕ И ПРОЦЕСУИРАЊЕ ОДГОВОРНИХ УНУТАР ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

16.08.2016 13:19

То је право лице Хаског суда, у првостепеном га осуди на 24 године у другостепеном га ослободи.

ОДГОВОРИТЕ