U Tužilaštvo BiH stigli dokazi protiv Gotovine

U Tužilaštvo BiH je iz Haškog tribunala stigla dokumentacija o hrvatskom generalu Anti Gotovini i još jednom hrvatskom oficiru, kojima su na teret stavljeni ratni zločini u regionu Livna, pišu "Večernje novosti".

Bosna i Hercegovina 16.08.2016 | 12:22
U Tužilaštvo BiH stigli dokazi protiv Gotovine
Riječ je navodno o novim dokazima, koji je Hag proslijedio Odsjeku za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Izvor "Večernjih" tvrdi da je stigla obimna pisana dokumentacija i više časova snimljenog razgovora i da je već određen tužilac koji je zadužio predmet u vezi sa Gotovinom i njegovim saborcem.

Tužilaštvo BiH treba da odluči da li će podići optužnicu ili ne. "Novostima" je u Tužilaštvu BiH rečeno da o ovoj temi ne mogu da daju nikakav komentar.

Gotovina je krajem 2012. godine oslobođen u Haškom tribunalu skoro svih tačaka optužnice za zločine u "Oluji", pošto je žalbeno vijeće ukinulo prvostepenu presudu, kojom je bio osuđen na 24 godine zatvora.

(Večernje novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GAVRILO PRINCIP

16.08.2016 13:16

OVAJ ČOVJEK JE IMAO POMAGAČE U GRANIČNOJ POLICIJI , NJEGOVO SKRIVANJE PO BIH I PLANINI ŠATOR , FINSIRAO JE VLASNIK HOTELA NA ŠATORU I TVRDKE FINVEST KORP U DRVARU I FINVERST KORP DOO ČABAR KOJI JE SA OVE DVE FIRME PRAVIO MILIONSKE UTAJE POREZA ČIME JE BIH OŠTEĆENA ZA MILIONE MARKA.NA STRMICI SU OTKRIVENI I MILIONSKI IZNOSI SVERCOVANI CIGARETA KOJI SU EKSPRESNO ZATASKANI I SKRIVENI, ISTRAGA SPRIJECENA SIPA JE O OVOM DOSTAVILA IZVJESTAJ TUŽITELJSTVU BIH ALI ZBOG KORUMPIRANIH TUŽILACA OVAJ PREDMET I PRIJETNJE POLICIJSKOM SLUŽBENIKU KOJI JE RAZOTKRIO I PRIJAVIO ČITAV LANAC KRIJUMČARENJA STOJI U LATICI KORUMPIRANOG TUŽIOCA TUŽILAŠTVA BIH OD 2010 GODINE KAKO BI NASTUPILA ZASTARA ZA KRIVIČNO GONJENJE I PROCESUIRANJE ODGOVORNIH UNUTAR GRANIČNE POLICIJE BIH.

ODGOVORITE
Name

Brle

16.08.2016 13:19

To je pravo lice Haskog suda, u prvostepenom ga osudi na 24 godine u drugostepenom ga oslobodi.

ODGOVORITE