ОИ: Силва направио сензацију! Бољи од најбољег!

Бразилац Тијаго Браз да Силва својио злато у скоку с мотком на Олимпијским играма. Светски рекордер у скоку мотком незадовољан због понашања публике, која га је ометала, а домаћег такмичара носила до злата.

Остали спортови 16.08.2016 | 12:30
ОИ: Силва направио сензацију! Бољи од најбољег!
Бразилац Тијаго Браз да Силва направио је велико изненађење у дисципини скок с мотком на Олимпијским игрма.

Он је на одушевљење домаће публике побиједио у финалу свјетског рекордера и апсолутног фаворита Француза Реноа Лавиленија. Он је поставио нови олимпијски рекорд прескочивши шест метара и три центиметра.

Лавилени, кои је бранио злато из Лондона, је на крају освојио сребрну медаљу са прескочених 5, 98 центиметара, а бронзана медаља је отишла у Сједињене Америчке Државе за Сема Кендрикса, који је прескочио 5, 85 метара.

Колико је овај успех Тијага био невероватан говори и то да је он ноћас поправио и свој лични рекорд за чак 11 центиметара, па је јасно колико му је помогло "велико срце" и публика која је била уз њега, а коју је на крају и расплакао.

Светски рекордер у скоку мотком незадовољан због понашања публике, која га је ометала, а домаћег такмичара носила до злата.

Бразилски атлетичар Тијаго Браз да Силва направио је прошле ноћи велико изненађење, пошто је освојио златну медаљу у скоку мотком на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Да Силва је до злата стигао скоком од шест метара и три центиметра, што је нови олимпијски рекорд.

Он је на одушевљење домаће публике победио светског рекордера, Француза Реноа Лавиленија,који је остварио резултат 5,98 метара, довољан "само" за сребро.

"Ово је невероватно. Мој први скок преко шест метара... Мој родни град је желео да победим",узбуђен је био Браз да Силва после такмичења.

С друге стране, Лавилени је био прилично љут.

Није успео да одбрани злато освојено пре четири године у Лондону, пошто је у последњем покушају подигао лествицу на 6,08 метара, а кад се припремао за скок публика је почела да звижди.

"То није било фер. Такво навијање је за фудбал, не за атлетику", сматра Француз.

Бронзана медаља припала је Американцу Сему Кендриксу, који је прескочио 5,85 метара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар