OI: Silva napravio senzaciju! Bolji od najboljeg!

Brazilac Tijago Braz da Silva svojio zlato u skoku s motkom na Olimpijskim igrama. Svetski rekorder u skoku motkom nezadovoljan zbog ponašanja publike, koja ga je ometala, a domaćeg takmičara nosila do zlata.

Ostali sportovi 16.08.2016 | 12:30
OI: Silva napravio senzaciju! Bolji od najboljeg!
Brazilac Tijago Braz da Silva napravio je veliko iznenađenje u discipini skok s motkom na Olimpijskim igrma.

On je na oduševljenje domaće publike pobijedio u finalu svjetskog rekordera i apsolutnog favorita Francuza Renoa Lavilenija. On je postavio novi olimpijski rekord preskočivši šest metara i tri centimetra.

Lavileni, koi je branio zlato iz Londona, je na kraju osvojio srebrnu medalju sa preskočenih 5, 98 centimetara, a bronzana medalja je otišla u Sjedinjene Američke Države za Sema Kendriksa, koji je preskočio 5, 85 metara.

Koliko je ovaj uspeh Tijaga bio neverovatan govori i to da je on noćas popravio i svoj lični rekord za čak 11 centimetara, pa je jasno koliko mu je pomoglo "veliko srce" i publika koja je bila uz njega, a koju je na kraju i rasplakao.

Svetski rekorder u skoku motkom nezadovoljan zbog ponašanja publike, koja ga je ometala, a domaćeg takmičara nosila do zlata.

Brazilski atletičar Tijago Braz da Silva napravio je prošle noći veliko iznenađenje, pošto je osvojio zlatnu medalju u skoku motkom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Da Silva je do zlata stigao skokom od šest metara i tri centimetra, što je novi olimpijski rekord.

On je na oduševljenje domaće publike pobedio svetskog rekordera, Francuza Renoa Lavilenija,koji je ostvario rezultat 5,98 metara, dovoljan "samo" za srebro.

"Ovo je neverovatno. Moj prvi skok preko šest metara... Moj rodni grad je želeo da pobedim",uzbuđen je bio Braz da Silva posle takmičenja.

S druge strane, Lavileni je bio prilično ljut.

Nije uspeo da odbrani zlato osvojeno pre četiri godine u Londonu, pošto je u poslednjem pokušaju podigao lestvicu na 6,08 metara, a kad se pripremao za skok publika je počela da zviždi.

"To nije bilo fer. Takvo navijanje je za fudbal, ne za atletiku", smatra Francuz.

Bronzana medalja pripala je Amerikancu Semu Kendriksu, koji je preskočio 5,85 metara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar