Ове године на послу погинула четири радника

Од почетка године у Републици Српској на радном мјесту погинула су четворица радника, а двадесетак је тешко повријеђено, подаци су Инспектората Републике Српске.

Република Српска 16.08.2016 | 07:33
Ове године на послу погинула четири радника
Републичка инспекција рада је за шест мјесеци ове године извршила 3.000 контрола, од којих трећину у области заштите на раду, а у 40 одсто случајева утврђени су пропусти у спровођењу мјера заштите на раду.

Издата су 84 прекршајна налога у вриједности од 186.450 КМ и поднесено је 14 прекршајних пријава. Према ријечима Чеде Рисовића, главног републичког инспектора, као најризичније дјелатности рада издвајају се шумарство и дрвна индустрија, грађевинарство и електропривреда.

"Када је ријеч о стању у области заштите на раду послодавци и даље недовољно пажње посвећују превентиви, а контроле су показале да се најчешће утврђене неправилности односе на пропусте у погледу организације и спровођења мјера заштите на раду, примјену превентивних мјера, оспособљеност радника, те на пропусте у придржавању и спровођењу техничких норми заштите на раду", казао је он.

Подсјећамо, посљедњи радник који је живот изгубио на послу је Рајко Штрбац (35), радник предузећа "Бос агро фуд" из Сребренице, који је погинуо у несрећи која се у прошли петак десила у хладњачи овог предузећа.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар