ПЛ: Дијего Коста повукао Контеов Челси до првенца у дербију Лондона!

Фабрегасу јасна порука: Слободан си! Вест Хем са силним појачањима могао само до часног пораза. У лондонском дербију гол за победу у "минут до 12" постигао је играч који је већ морао да буде искључен, али када није - поручио је Ибрахимовићу: "Умем и ја тако".

Фудбал 16.08.2016 | 00:30
ПЛ: Дијего Коста повукао Контеов Челси до првенца у дербију Лондона!
Слутило је на типичну "јувентусовску" из ере Антонија Контеа у Торину, али Вест Хем се потрудио да доскорашњем селектору Азура покаже да ће му у Енглеској бити теже него у Италији. Међутим, није могао да заустави Челси на путу ка првенцу под вођством новог шефа струке, доведеног баш како би Плавце вратио на сам трон. Дијего Коста се потрудио да навијачима на Стамфорд Бриџу приушти "хепи-енд" пошто је у 89. минуту утакмице резантним ударцем са 18 метара поставио коначних 2:1 (0:0).

Охрабрујућих, јер никад није лако на почетку. Охрабрујућих, јер је поред Косте погодио иЕден Азар, а обојица иза себе имају разочаравајуће сезоне. Али далеко од тога да Плавци већ сада могу да крену да се размећу бомбастичним најавама о нападу на титулу, јер нит су Коста нит Азар играли као у најбољим данима, нит је Челси деловао толико надмоћно, иако је био бољи већим делом утакмице. Међутим, и после тог Костиног гола, Вест Хем је имао две изузетне прилике да стигне до бода.

На крају је ипак погодио само Џејмс Колинс, који се у 78. минуту најбоље снашао у гужви после Вест Хемовог корнера и волејом натерао домаће навијаче да у глас запевају: "Само је један риђи Пеле".

Колинс је тим поготком анулирао ранији гол Азара, последица лукавства Цезара Аспиликуете и наивности Мичела Антонија, али није било довољно. До тог 89. минуту скоро па неприметниДијего Коста добио је лопту од резервисте и летњег појачања Мишија Батшуајиа и са 18 метара упутио филигрански прецизан ударац по земљи.

Тек као најава Челсијевог поновног успона. Са Н’Голом Кантеом у првих 11, без Сеска Фабрегаса у протоколу чиме је Шпанцу јасно поручено да му је паметније да у финишу прелазног рока потражи нови клуб. Већ су га Плавци нудили Јувентусу.

Са друге стране, у тиму Славена Билића дебитовали су Артур Масуаку, Хавард Нортвајт,Андре Ају - повредио се већ у 35. минуту када га је заменио још један новајлија Гокхан Торе - али ни то није било довољно да се уштопује Челси.

Негде у исто време ове године чинило се да је то могао да уради ко год је хтео... Али ако неко зна да игра на резултат онда је то Конте. И тек ће се то видети.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 1. коло:

Субота:

Хал - Лестер 2:1 (1:0)
/Диоманде 45+1, Снодграс 57 - Марез 47 пен/

Барнли - Свонси 0:1 (0:0)
/Фер 82/

Кристал Палас - Вест Бромвич Албион 0:1 (0:0)
/Рондон 74/

Евертон - Тотенхем 1:1 (1:0)
/Баркли 5 - Ламела 59/

Мидлзбро - Стоук 1:1 (1:0)
/Негредо 11 - Шаћири 67/

Саутемптон - Вотфорд 1:1 (0:1)
/Редмонд 58 - Капу 9/

Манчестер Сити - Сандерленд 2:1 (1:0)
/Агуеро 4 пенал, Мекнер 87 аутогол - Дефо 71/

Недеља:

Бормут - Манчестер јунајтед 1:3 (0:1)
/Смит 69 – Мата 40, Руни 59, Ибрахимовић 64/

Арсенал - Ливерпул 3:4 (1:1)
/Волкот 31, Окслејд-Чемберлен 64, Чејмберс 75 - Коутињо 45+1, 56, Лалана 49, Мане 63/

Понедељак:

Челси - Вест Хем 2:1 (0:0)
/Азар 47пен, Коста 89 - Колинс 77/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар