PL: Dijego Kosta povukao Konteov Čelsi do prvenca u derbiju Londona!

Fabregasu jasna poruka: Slobodan si! Vest Hem sa silnim pojačanjima mogao samo do časnog poraza. U londonskom derbiju gol za pobedu u "minut do 12" postigao je igrač koji je već morao da bude isključen, ali kada nije - poručio je Ibrahimoviću: "Umem i ja tako".

Fudbal 16.08.2016 | 00:30
PL: Dijego Kosta povukao Konteov Čelsi do prvenca u derbiju Londona!
Slutilo je na tipičnu "juventusovsku" iz ere Antonija Kontea u Torinu, ali Vest Hem se potrudio da doskorašnjem selektoru Azura pokaže da će mu u Engleskoj biti teže nego u Italiji. Međutim, nije mogao da zaustavi Čelsi na putu ka prvencu pod vođstvom novog šefa struke, dovedenog baš kako bi Plavce vratio na sam tron. Dijego Kosta se potrudio da navijačima na Stamford Bridžu priušti "hepi-end" pošto je u 89. minutu utakmice rezantnim udarcem sa 18 metara postavio konačnih 2:1 (0:0).

Ohrabrujućih, jer nikad nije lako na početku. Ohrabrujućih, jer je pored Koste pogodio iEden Azar, a obojica iza sebe imaju razočaravajuće sezone. Ali daleko od toga da Plavci već sada mogu da krenu da se razmeću bombastičnim najavama o napadu na titulu, jer nit su Kosta nit Azar igrali kao u najboljim danima, nit je Čelsi delovao toliko nadmoćno, iako je bio bolji većim delom utakmice. Međutim, i posle tog Kostinog gola, Vest Hem je imao dve izuzetne prilike da stigne do boda.

Na kraju je ipak pogodio samo Džejms Kolins, koji se u 78. minutu najbolje snašao u gužvi posle Vest Hemovog kornera i volejom naterao domaće navijače da u glas zapevaju: "Samo je jedan riđi Pele".

Kolins je tim pogotkom anulirao raniji gol Azara, posledica lukavstva Cezara Aspilikuete i naivnosti Mičela Antonija, ali nije bilo dovoljno. Do tog 89. minutu skoro pa neprimetniDijego Kosta dobio je loptu od rezerviste i letnjeg pojačanja Mišija Batšuajia i sa 18 metara uputio filigranski precizan udarac po zemlji.

Tek kao najava Čelsijevog ponovnog uspona. Sa N’Golom Kanteom u prvih 11, bez Seska Fabregasa u protokolu čime je Špancu jasno poručeno da mu je pametnije da u finišu prelaznog roka potraži novi klub. Već su ga Plavci nudili Juventusu.

Sa druge strane, u timu Slavena Bilića debitovali su Artur Masuaku, Havard Nortvajt,Andre Aju - povredio se već u 35. minutu kada ga je zamenio još jedan novajlija Gokhan Tore - ali ni to nije bilo dovoljno da se uštopuje Čelsi.

Negde u isto vreme ove godine činilo se da je to mogao da uradi ko god je hteo... Ali ako neko zna da igra na rezultat onda je to Konte. I tek će se to videti.

PREMIJER LIGA, 1. kolo:

Subota:

Hal - Lester 2:1 (1:0)
/Diomande 45+1, Snodgras 57 - Marez 47 pen/

Barnli - Svonsi 0:1 (0:0)
/Fer 82/

Kristal Palas - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:0)
/Rondon 74/

Everton - Totenhem 1:1 (1:0)
/Barkli 5 - Lamela 59/

Midlzbro - Stouk 1:1 (1:0)
/Negredo 11 - Šaćiri 67/

Sautempton - Votford 1:1 (0:1)
/Redmond 58 - Kapu 9/

Mančester Siti - Sanderlend 2:1 (1:0)
/Aguero 4 penal, Mekner 87 autogol - Defo 71/

Nedelja:

Bormut - Mančester junajted 1:3 (0:1)
/Smit 69 – Mata 40, Runi 59, Ibrahimović 64/

Arsenal - Liverpul 3:4 (1:1)
/Volkot 31, Okslejd-Čemberlen 64, Čejmbers 75 - Koutinjo 45+1, 56, Lalana 49, Mane 63/

Ponedeljak:

Čelsi - Vest Hem 2:1 (0:0)
/Azar 47pen, Kosta 89 - Kolins 77/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar