Дјеца појела заражено месо, дјед га сакрио од ветеринара

Троје дјеце из Подновља код Добоја, која су у суботу појела свињско месо заражено трихинелом, захваљујући брзој реакцији укућана и љекара, у добром су здравственом стању.

Република Српска 15.08.2016 | 16:17
Дјеца појела заражено месо, дјед га сакрио од ветеринара
Ријеч је о малишанима од двије до осам година којима је заражено месо дао дјед Д. Г., који није сачекао налаз о исправности меса из ветеринарске станице у Подновљу и који је потом уз пријетње покушао да спријечи надлежне да месо униште.

Ветеринар у Ветеринарској станици у Подновљу Сања Околић испричала је да је узорак меса достављен на анализу и да је установљено да месо није исправно.

"Одмах сам позвала породицу, али су ми рекли да су дјеца већ јела то месо. Посавјетовала сам их да дјецу одмах воде у болницу, што су и учинили. Љекари су благовремено дјеци испрали желудац и све се завршило како треба" рекла је Околићева.

Додала је да је екипи Ветеринарске станице домаћин, када су отишли његовој кући да би уништили заражено месо, пријетио ножем, покушавајући да месо сакрије.

"Сматрао је да је ријеч о некој подвали. Сва срећа остали чланови породице су нам помогли и пронашли месо да бисмо га на прописан начин уништили" казала је Околићева, додајући да ово домаћинство има још пет свиња.

Она је апеловала на становнике да месо обавезно носе на преглед, а самим тим и да сачекају резултате анализе прије употребе.

У добојској болници јуче нису жељели да нам дају информације о здравственом стању малишана.

У ЦЈБ Добој кажу да није евидентиран случај пријетњи ножем, те да је највјероватније све завршило упозорењем.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

миско-добој

15.08.2016 16:54

Нестало пара у ветеринарској па провалили засто то није потврдјено у добојској болници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хи хи хи

15.08.2016 17:25

Ови на слици ме на неког подсјецају.

ОДГОВОРИТЕ