Djeca pojela zaraženo meso, djed ga sakrio od veterinara

Troje djece iz Podnovlja kod Doboja, koja su u subotu pojela svinjsko meso zaraženo trihinelom, zahvaljujući brzoj reakciji ukućana i ljekara, u dobrom su zdravstvenom stanju.

Republika Srpska 15.08.2016 | 16:17
Djeca pojela zaraženo meso, djed ga sakrio od veterinara
Riječ je o mališanima od dvije do osam godina kojima je zaraženo meso dao djed D. G., koji nije sačekao nalaz o ispravnosti mesa iz veterinarske stanice u Podnovlju i koji je potom uz prijetnje pokušao da spriječi nadležne da meso unište.

Veterinar u Veterinarskoj stanici u Podnovlju Sanja Okolić ispričala je da je uzorak mesa dostavljen na analizu i da je ustanovljeno da meso nije ispravno.

"Odmah sam pozvala porodicu, ali su mi rekli da su djeca već jela to meso. Posavjetovala sam ih da djecu odmah vode u bolnicu, što su i učinili. Ljekari su blagovremeno djeci isprali želudac i sve se završilo kako treba" rekla je Okolićeva.

Dodala je da je ekipi Veterinarske stanice domaćin, kada su otišli njegovoj kući da bi uništili zaraženo meso, prijetio nožem, pokušavajući da meso sakrije.

"Smatrao je da je riječ o nekoj podvali. Sva sreća ostali članovi porodice su nam pomogli i pronašli meso da bismo ga na propisan način uništili" kazala je Okolićeva, dodajući da ovo domaćinstvo ima još pet svinja.

Ona je apelovala na stanovnike da meso obavezno nose na pregled, a samim tim i da sačekaju rezultate analize prije upotrebe.

U dobojskoj bolnici juče nisu željeli da nam daju informacije o zdravstvenom stanju mališana.

U CJB Doboj kažu da nije evidentiran slučaj prijetnji nožem, te da je najvjerovatnije sve završilo upozorenjem.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

misko-doboj

15.08.2016 16:54

Nestalo para u veterinarskoj pa provalili zasto to nije potvrdjeno u dobojskoj bolnici.

ODGOVORITE
Name

Hi hi hi

15.08.2016 17:25

Ovi na slici me na nekog podsjecaju.

ODGOVORITE