Београд под опсадом због посјете Бајдена

Потпредседник САД-а Џозеф Бајден долази сутра у другу званичну посету Србији, а безбедносне мере током његовог боравка у Београду биће подигнуте на највиши ниво.

Србија 15.08.2016 | 13:50
Београд под опсадом због посјете Бајдена
Како сазнаје "Блиц", о безбедности Бајдена и чланова његовог кабинета бринуће више хиљада полицајаца, припадника домаћих и страних безбедносних служби и Војске Србије. Са потпредседником САД-а долази и његово лично обезбеђење.

Из безбедносних разлога, у овом тренутку само организатори посете знају прецизну сатницу Бајденовог боравка у престоници Србије. Очекује се да ће на Аеродром "Никола Тесла" слетети у преподневним сатима. Ту ће га дочекати први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, а свечани дочек у Палати Србије предвиђен је у поподневним сатима, не пре 14.30.

План посете

Бајдена ће у Палати Србије дочекати премијер Александар Вучић, а после свечаног дочека предвиђен је билатерални састанак двеју делегација. У плану је и тет-а-тет састанак Вучића и Бајдена, након чега следе изјаве за медије. Са Бајденом ће у Београду разговарати и председник Србије Томислав Николић.

Долазак америчког потпредседника неће остати непримећен за Београђане.

Промене режима саобраћаја

У време његовог доласка режим саобраћаја у престоници Србије биће измењен. Коридор којим ће се кретати ВИП колона биће искључен за саобраћај, као и улице у непосредној близини.

Паркирани аутомобили, канте за ђубре и сви други предмети биће уклоњени, а стандардне мере које се примењују приликом доласка највиших страних државника подразумевају и да се у зонама проласка колоне.

Тада се на одређено време блиокирају и мобилни телефони, спуштају ролетне, варе шахтови и проверавају подземне цеви и водови, а по крововима зграда постављају скривени снајперисти.

Ристић: Молимо грађане за разумевање

Ристић је навео да ће, у складу са неопходним безбедносним мерама које ће се примењивати на траси ескортне колоне, током сутрашње посете Бајдена и Левена, долазити до затварања појединих саобраћајница, како за возила, тако и за пешаке.

"Молимо грађане да имају разумевања приликом затварања траса, а саобраћајна полиција ће учинити све како би задржавања била што краћа и омогући ће кретање алтернативним правцима", каже Ристић.

Након посете Београду, Џозеф Бајден и чланови његове делегације одлазе у вечерњим сатима на Косово и тамо ће боравити два дана. У Приштини ће се састати са председником и премијером Косова Хашимом Тачијем и Исом Мустафом.

Бајден и његова супруга Џил ће посетити место у близини базе "Бондстил" где ће учествовати у церемонији посвец́еној именовању улице у част њиховог покојног сина Боа Бајдена, где би требало и да се обратити окупљенима.

(Блиц.рс)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Сигурно

15.08.2016 11:56

Сљедеци гост Београда је Баја и након тога ниста од референдума. 100%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсолутно

15.08.2016 23:14

1000% ххахахахах, црни хумор

Name

УСА

15.08.2016 11:57

Додо,е сад си је*о јежа у леђа,доста си се к.рцио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

15.08.2016 15:03

Бајден це предлозити Додика за потпарола америцке амбасаде јер он најбоље зна америцке трикове.

Name

Саша

15.08.2016 12:08

Молите грађане за разумјевање?? За све могу имати разумјевање осим за блокаду мобилних телефона. Шта ако је некоме у датом тренутку потребна хитна помоћ, а нема фиксни телефон у кући? Тиме показујете да вам је живот једног Американца важнији од живота власититх грађана. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

15.08.2016 12:20

Вучић добија задатак да јавно и дефинитивно окрене леђа Русији. Тако је то кад са ђаволом тикве садиш...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студенту

15.08.2016 14:07

Је си ли ти идиот? Ако су теби РУСИ ђаво има нас којима су Амери ђаволчине, које су нас убијали, гадали ракетама и тровали уранијумом. Размисли јос једном или како казе нас народ изброј до 10 па онда писи.

Name

Студент

15.08.2016 16:09

Американци!!!

Name

Дон

15.08.2016 17:15

Дошао им господин Бајден очитати буквицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Београд управља РС

15.08.2016 23:12

Слиједи одлазак Баје у Бегес,...по диктат, вец видјено

ОДГОВОРИТЕ