Beograd pod opsadom zbog posjete Bajdena

Potpredsednik SAD-a Džozef Bajden dolazi sutra u drugu zvaničnu posetu Srbiji, a bezbednosne mere tokom njegovog boravka u Beogradu biće podignute na najviši nivo.

Srbija 15.08.2016 | 13:50
Beograd pod opsadom zbog posjete Bajdena
Kako saznaje "Blic", o bezbednosti Bajdena i članova njegovog kabineta brinuće više hiljada policajaca, pripadnika domaćih i stranih bezbednosnih službi i Vojske Srbije. Sa potpredsednikom SAD-a dolazi i njegovo lično obezbeđenje.

Iz bezbednosnih razloga, u ovom trenutku samo organizatori posete znaju preciznu satnicu Bajdenovog boravka u prestonici Srbije. Očekuje se da će na Aerodrom "Nikola Tesla" sleteti u prepodnevnim satima. Tu će ga dočekati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a svečani doček u Palati Srbije predviđen je u popodnevnim satima, ne pre 14.30.

Plan posete

Bajdena će u Palati Srbije dočekati premijer Aleksandar Vučić, a posle svečanog dočeka predviđen je bilateralni sastanak dveju delegacija. U planu je i tet-a-tet sastanak Vučića i Bajdena, nakon čega slede izjave za medije. Sa Bajdenom će u Beogradu razgovarati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Dolazak američkog potpredsednika neće ostati neprimećen za Beograđane.

Promene režima saobraćaja

U vreme njegovog dolaska režim saobraćaja u prestonici Srbije biće izmenjen. Koridor kojim će se kretati VIP kolona biće isključen za saobraćaj, kao i ulice u neposrednoj blizini.

Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni, a standardne mere koje se primenjuju prilikom dolaska najviših stranih državnika podrazumevaju i da se u zonama prolaska kolone.

Tada se na određeno vreme bliokiraju i mobilni telefoni, spuštaju roletne, vare šahtovi i proveravaju podzemne cevi i vodovi, a po krovovima zgrada postavljaju skriveni snajperisti.

Ristić: Molimo građane za razumevanje

Ristić je naveo da će, u skladu sa neophodnim bezbednosnim merama koje će se primenjivati na trasi eskortne kolone, tokom sutrašnje posete Bajdena i Levena, dolaziti do zatvaranja pojedinih saobraćajnica, kako za vozila, tako i za pešake.

"Molimo građane da imaju razumevanja prilikom zatvaranja trasa, a saobraćajna policija će učiniti sve kako bi zadržavanja bila što kraća i omogući će kretanje alternativnim pravcima", kaže Ristić.

Nakon posete Beogradu, Džozef Bajden i članovi njegove delegacije odlaze u večernjim satima na Kosovo i tamo će boraviti dva dana. U Prištini će se sastati sa predsednikom i premijerom Kosova Hašimom Tačijem i Isom Mustafom.

Bajden i njegova supruga Džil će posetiti mesto u blizini baze "Bondstil" gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju ulice u čast njihovog pokojnog sina Boa Bajdena, gde bi trebalo i da se obratiti okupljenima.

(Blic.rs)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sigurno

15.08.2016 11:56

Sljedeci gost Beograda je Baja i nakon toga nista od referenduma. 100%.

ODGOVORITE
Name

Apsolutno

15.08.2016 23:14

1000% hhahahahah, crni humor

Name

USA

15.08.2016 11:57

Dodo,e sad si je*o ježa u leđa,dosta si se k.rcio.

ODGOVORITE
Name

zumba

15.08.2016 15:03

Bajden ce predloziti Dodika za potparola americke ambasade jer on najbolje zna americke trikove.

Name

Saša

15.08.2016 12:08

Molite građane za razumjevanje?? Za sve mogu imati razumjevanje osim za blokadu mobilnih telefona. Šta ako je nekome u datom trenutku potrebna hitna pomoć, a nema fiksni telefon u kući? Time pokazujete da vam je život jednog Amerikanca važniji od života vlasitith građana. Svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Student

15.08.2016 12:20

Vučić dobija zadatak da javno i definitivno okrene leđa Rusiji. Tako je to kad sa đavolom tikve sadiš...

ODGOVORITE
Name

Studentu

15.08.2016 14:07

Je si li ti idiot? Ako su tebi RUSI đavo ima nas kojima su Ameri đavolčine, koje su nas ubijali, gadali raketama i trovali uranijumom. Razmisli jos jednom ili kako kaze nas narod izbroj do 10 pa onda pisi.

Name

Student

15.08.2016 16:09

Amerikanci!!!

Name

Don

15.08.2016 17:15

Došao im gospodin Bajden očitati bukvicu.

ODGOVORITE
Name

Beograd upravlja RS

15.08.2016 23:12

Slijedi odlazak Baje u Beges,...po diktat, vec vidjeno

ODGOVORITE