Подвала: У кафанама служе лажни мед

Мед који се служи у кафићима, ресторанима и хотелима није ни изблиза сличан правом меду, кажу у Савезу удружења пчелара Републике Српске.

Република Српска 15.08.2016 | 11:32
Подвала: У кафанама служе лажни мед
Дамир Барашин, секретар Савеза, каже да се у овом меду уствари налазе зашећерни кукурзни додаци који се користе у кондиторској индустрији.

"Ови производи су билошки исправни, али то није мед иако се тако продаје", каже Барашин.

Додаје да угоститељи килограм од 100 комада лажног меда плаћају од пет до седам КМ.

"Нема теорије да се прави мед на велико продаје испод девет КМ по килограму", каже Барашин.

Он наводи да, када би се одлучио да упакује свој мед и продаје га угоститељима, не би могао да га прода испод минимално 12 КМ.

Божо Какуча из Вишеграда, члан Управног одбора Савеза испричао је да су једном организовали скуп пчелара у Бањалуци на којем је био председник Светске асоцијације пчелара.

"Он је узео мед који су му сервирали у хотелу уз чај, анализирао га и утврдио да је реч о фалсификату", рекао је Какуча.

(Блиц.рс)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

роб

15.08.2016 09:45

Прави мед је прескуп не знам због цега ни пдв не плацају целари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

15.08.2016 15:10

Лако је пцеларима паламудити немају запослених радника,не плацају доприносе,нису регистровани не долази им инспекција, не плацају пдв и стално несто паметују а сецер дају пцелама у неограниценим колицинама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетак мата

16.08.2016 06:45

Па Дамире открио си топлу воду тај мед не продаје кафић него неки дисконт па реци њему а кафић га даје уз чај и не наплаћује га е стварно си оно ... ал ето мораш и ти оправдати своје измишљено радно мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

08.09.2016 19:10

Прави пчелињи мед никад није прескуп... :-)

ОДГОВОРИТЕ