Знате их као Изворинку и Силвану, а ево како се стварно зову

Истакнуто место у историји југословенске народне музике одавно је заузела певачица Силвана Арменулић, али, да ли сте знали да су ретки они којима је познато да Силвана Арменулић није њено право име и презиме.

Забава 15.08.2016 | 07:07
Знате их као Изворинку и Силвану, а ево како се стварно зову
Ова информација је помало остала скривена јер певачица позната по народним песмама и севдалинкама, у јавности никада није користила своје право име.

 Наиме, Силвана је рођена као Зилха Бајрактаревић, али је на почетку каријере почела да се представља као Силвана. Била је звезда бивше Југославије, али нажалост трагично је изгубила живот у саобраћајној несрећи 1976. године. Иако је погинула пре четири деценије њене песме и даље живе, а она се сматра за једну од најбољих певачица.


Са друге стране име Фунтињора Фунта Лунга, вам свакако ништа не значи. Али ако кажемо да се иза тог имена и презимена крије певачица са каријером дугом 40 година, већ само вам заголицали машту.
Наиме, певачица Изворинка Милошевић на рођену је добила име Фунтињора Фунта Лунга, али га је због посла променила.

Блиц
фото: yоу тубе

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ајми

15.08.2016 11:32

Босанка Зилха (Силвана) је била и остала краљица љепоте, како Босне и Херцеговине, тако и земаља региона, цијелог Балкана, а не вјерујем да гријесим када казем и цијелог свијета. Природна љепотица, да нагласим! Ненадмасивог истанцаног укуса за отмјеност. А тек њен специфицан, емотиван глас, а уз то и завидан стас. Легенда, дама, симбол љепоте и незаборавна пјевацица. А ко се све данас умисља и представља звијездом Естраде - просто да поврацас ... Футињору (Изворинку) не бих опсирније да коментарисем. Реци цу тек толико да сам ју одувијек дозивљавала неозбиљно :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ајми

15.08.2016 20:24

Срецо, имас потпуно погрешно мишљење о Изворинки, мислим да цак офрље дајеш мишљење.

Name

Ајми среци

21.08.2016 22:09

Мисљење не дајем офрље, срецо. Знас кад ти несто неце у ухо? ех ... то и само то је разлог сто нисам активно пратила даљњи Изворинкин рад. Инаце, ниста друго и ниста лицно ... поздрав!

Name

Бом Бон

15.08.2016 13:35

Наргила на Фуртињорином столу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајро

16.08.2016 05:20

Прави цовјек постује своје име и презиме, не стиди се свог порјекла, сто није слуцај са њом Пјевацица има на пасија прескакала која је њбоља то ни сами бог не зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фиве Брандед Wомен

16.08.2016 21:31

Људи су добијали имена по познатим глумцима у та времена. Силвана Мангано је била Мадона тог времена. Погледајте филм из наслова. Одлицан је.

ОДГОВОРИТЕ