Znate ih kao Izvorinku i Silvanu, a evo kako se stvarno zovu

Istaknuto mesto u istoriji jugoslovenske narodne muzike odavno je zauzela pevačica Silvana Armenulić, ali, da li ste znali da su retki oni kojima je poznato da Silvana Armenulić nije njeno pravo ime i prezime.

Zabava 15.08.2016 | 07:07
Znate ih kao Izvorinku i Silvanu, a evo kako se stvarno zovu
Ova informacija je pomalo ostala skrivena jer pevačica poznata po narodnim pesmama i sevdalinkama, u javnosti nikada nije koristila svoje pravo ime.

 Naime, Silvana je rođena kao Zilha Bajraktarević, ali je na početku karijere počela da se predstavlja kao Silvana. Bila je zvezda bivše Jugoslavije, ali nažalost tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 1976. godine. Iako je poginula pre četiri decenije njene pesme i dalje žive, a ona se smatra za jednu od najboljih pevačica.


Sa druge strane ime Funtinjora Funta Lunga, vam svakako ništa ne znači. Ali ako kažemo da se iza tog imena i prezimena krije pevačica sa karijerom dugom 40 godina, već samo vam zagolicali maštu.
Naime, pevačica Izvorinka Milošević na rođenu je dobila ime Funtinjora Funta Lunga, ali ga je zbog posla promenila.

Blic
foto: you tube

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ajmi

15.08.2016 11:32

Bosanka Zilha (Silvana) je bila i ostala kraljica ljepote, kako Bosne i Hercegovine, tako i zemalja regiona, cijelog Balkana, a ne vjerujem da grijesim kada kazem i cijelog svijeta. Prirodna ljepotica, da naglasim! Nenadmasivog istancanog ukusa za otmjenost. A tek njen specifican, emotivan glas, a uz to i zavidan stas. Legenda, dama, simbol ljepote i nezaboravna pjevacica. A ko se sve danas umislja i predstavlja zvijezdom Estrade - prosto da povracas ... Futinjoru (Izvorinku) ne bih opsirnije da komentarisem. Reci cu tek toliko da sam ju oduvijek dozivljavala neozbiljno :D

ODGOVORITE
Name

za ajmi

15.08.2016 20:24

Sreco, imas potpuno pogrešno mišljenje o Izvorinki, mislim da cak ofrlje daješ mišljenje.

Name

Ajmi sreci

21.08.2016 22:09

Misljenje ne dajem ofrlje, sreco. Znas kad ti nesto nece u uho? eh ... to i samo to je razlog sto nisam aktivno pratila daljnji Izvorinkin rad. Inace, nista drugo i nista licno ... pozdrav!

Name

Bom Bon

15.08.2016 13:35

Nargila na Furtinjorinom stolu

ODGOVORITE
Name

Hajro

16.08.2016 05:20

Pravi covjek postuje svoje ime i prezime, ne stidi se svog porjekla, sto nije slucaj sa njom Pjevacica ima na pasija preskakala koja je njbolja to ni sami bog ne zna

ODGOVORITE
Name

Five Branded Women

16.08.2016 21:31

Ljudi su dobijali imena po poznatim glumcima u ta vremena. Silvana Mangano je bila Madona tog vremena. Pogledajte film iz naslova. Odlican je.

ODGOVORITE