СЛС: Звезда лако славила на Чаиру пред Сасуоло! Добра Воша, Рад славио у Пазару!

Звезда са мераком путује у Италију! Раднички научио суперлигашки постулат: Никад не остављај саме Вијеиру и Катаија! Црвено - бели рутински одрадили посао у Нишу и уписали четврту узастопну победу! Фудбалери Војводине, Рада и Младости остварили су победеу у мечевима петог кола Суперлиге Србије.

Фудбал 14.08.2016 | 22:00
СЛС: Звезда лако славила на Чаиру пред Сасуоло! Добра Воша, Рад славио у Пазару!
Налог за службени пут у Италију исписан је играчким краснописом Александра Катаија и Уга Вијере! Тамо где је претходних година поред поноса и крви знала да остави и бодове, Црвена звезда је рутински завршила посао и напумпала самопоуздање уочи меча са Сасуолом - 3:0. Раднички је парирао у уводној фази, тачније у доброј мери првог полувремена, али просто није имао решење за индивидуални квалитет и офанзивну потентност српског шампиона.

Није било потребно поментом тандему Катаи - Уго Вијеирамного да од чаирске тврђаве направе згариште. Тачније, место за нову журку навијача Црвене звезде која је могла да почне у 44.минуту када је Глођовићискључио Радоша Булатовића. Дерби петог кола Суперлиге није био проткан резултатском неизвесноћу, па је Црвена звезда у другом делу могла да чува кисеоник у плућима, уједно и одигра за статистику и фасцинантну гол разлику. Добитак више који се пише уз четврту узастопну победу.

У жељи да у победничком расположењу дочека мегдан са Сасуолом стручни штаб Црвене звезде се није одлучио за традиционалне ротације. На месту где је Црвена звезда славила само једном у последњих 12 година (не рачунајући вечерашњи меч) послата је лака и најубитачнија коњица клуба са Маракане. Предвођена барјактарима Александром Катаијеми Уго Вијеиром, те Гелором Кангом, спремном да окаја велики европски грех.

Очекивала је Црвена звезда да наиђе на тврду формацију Милана Раставца, беспрекорну дефанзиву, али је наишла на ривала који је желео да се надиграва. Није било вруће у шеснаестерцу Дамира Кахримана, али је у доброј мери било топло. Суперлигашку класу демонстрирао је искусни некадашњи играч Црвене звезде Саша Стојановић, који је квалитетима правог пословође састављао линије Радничког. Јесу Нишлије оствавиле солидан утисак, били неколико пута близу гола... Али су заборавили један од основних постулата које подразумева суперлигашка борба.

Никад, али никад, чак и када једним оком дремају, не остављате саме Уга Вијеиру и Александра Катаија. Звезда можда нема колективну игру из фудбалских уџбеника, али има класу мајстора из Србобрана и португалског голгетера. Можда је Вијеира закаснио да подигне лествицу форме за Звездино Косово (читај меч са Лудогорецом прим.аут), међутим то је нема друга тема... Нападач Црвене звезде наставио је ниску оволетошњих голова, тако што је у 16.минуту грудима дочекао центаршут Ристића и препредено грудима спровео лопту у мрежу. Штопери Радничког су остали у међурпстору, баш као што су 120.секунди касније били укопани... Карактеристичним дриблингом Александар Катаи је избацио из равнотеже чувара, а потом дијагоналом погодио малу мрежу Коновалова.

Велико вођство после 18.минута игре пружило је могућност играчима Црвене звезде да једним ударцем убијају више мува на југу Србије. Несебично су гости дали лопту фудбалерима Радничког чекајући тренутак да се брзом трансформацијом  дођу до контре и лаког гола. Права показна вежба за оно што Црвену звезду чека у Италији. Биће то уједно и каменчић који ће жуљати стручн штаб црвено - белих пред једну од најважнијих утакмица сезоне. Поред неколико прилика Црвена звезда је успела да проћерда и контру када је са шесторицом играча изашла у завршницу... За такав пропуст следи шут карта са сцене Старог континента.

Раднички није хтео да подигне руке у знак предаје, али тренуци моћи Уга Вијеире иАлександра Катаија сасекли су жар у срцу и ватру у ногама фудбалера Милана Раставца. На кошмарно полувреме накалемио се можда и престроги други жути картон РадошаБулатовића.

Као и против Вождовца бројчано јача Звезда није желела да запиње. Чекала је да јој се у позиционој игри отвори простор за још неки мат. А у таквом распореду снага Александар Катаи се сналази као америчка фока у џунгли. Звездин креативац је опет једним потезом сам себи створио простор и и по други пут зарио лопту у даљи угао Коновалова. Укупан утисак гостију мало је покварио Томас Фибел који је добио други жути картон у смирај меча.

За Црвену звезду је ипак добра ствар што је и други меч заредом сачувала мрежу. Имаће дилеме стручни штаб српског шампиона.

РАДНИЧКИ (Н) - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3

/Вијеира 16, Катаи 18, 54/

Стадион: Чаир
Гледалаца: 9000
Судија: Владо Глођовић (Врбас)

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Коновалов – Ал. Јовановић, Петровић, Булатовић, Станковић – Арсић, Попара, Апостоловић, Павков (од 53. Душан Живковић) Стојановић – Мркић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Кахриман – Петковић, Рендулић, Фибел, Ристић – Ле Талек (од 46. Плавшић) - Полетановић, Канга, Руиз (од 59. Срнић), Катаи – Вијеира (од 77. Сикимић)

Фудбалери Војводине, Рада и Младости остварили су победеу у мечевима петог кола Суперлиге Србије.

"Лале" су биле убедљиве против Јавора са 4:0, а стрелци на Карађорђу били су Александар Палочевић, Филип Малбашић, Дејан Мелег и Никола Ашћерић.

Новосађани су направили фантастичну увертиру пред дуел са АЗ Алкмаром у четвртак, у првом мечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе.

Рад је славио код великог ривала Новог Пазара са 2:0, док је Младост минималним резултатом надиграла Напредак у Лучанима.

Радник је у последњим тренуцима утакмице изборио 1:1 против Борца, док су без голова играли Вождовац и Металац на тржном центру

"Грађевинари" су до друге узастопне победе стигли захваљујући искључењу Тинтора у надокнади првог полувремена, играчем више, јер је у надокнади првог полувремена искључен Тинтор.

Борац је био на корак од прве победе, водио је од петог минута голом Владимира Богдановића, али су се Сурдуличани извукли голом у 93.
Младост је до треће победе у сезони стигла преко Радомира Милосављевића у 17. минуту.

Суперлига, пето коло:
Младост – Напредак 1:0
Радник – Борац 1:1
Војводина – Јавор 4:0
Нови Пазар – Рад 0:2
Вождовац – Металац 0:0

Раније:
Раднички – Звезда 0:3
Партизан – Чукарички 1:0

Субота:
Бачка – Спартак 1:3

Табела:
1. Црвена звезда 5 4 1 0 15:5 13
2. Војводина 4 3 1 0 8:1 10
3. Металац 5 3 1 1 6:3 10
4. Младост 5 3 0 2 6:7 9
5. Вождовац 5 2 2 1 4:3 8
6. Нови Пазар 4 2 1 1 7:4 7
7. Спартак 5 2 1 2 9:9 7
8. Партизан 5 2 1 2 5:5 7
9. Раднички 5 2 1 2 6:7 7
10. Радник 5 1 3 1 5:5 6
11. Рад 5 2 0 3 3:7 6
12. Напредак 5 1 2 2 4:6 5
13. Јавор 5 1 2 2 4:9 5
14. Чукарички 5 1 1 3 2:4 4
15. Борац 5 0 2 3 1:5 2
16. Бачка 5 0 1 4 1:6 1

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар