SLS: Zvezda lako slavila na Čairu pred Sasuolo! Dobra Voša, Rad slavio u Pazaru!

Zvezda sa merakom putuje u Italiju! Radnički naučio superligaški postulat: Nikad ne ostavljaj same Vijeiru i Kataija! Crveno - beli rutinski odradili posao u Nišu i upisali četvrtu uzastopnu pobedu! Fudbaleri Vojvodine, Rada i Mladosti ostvarili su pobedeu u mečevima petog kola Superlige Srbije.

Fudbal 14.08.2016 | 22:00
SLS: Zvezda lako slavila na Čairu pred Sasuolo! Dobra Voša, Rad slavio u Pazaru!
Nalog za službeni put u Italiju ispisan je igračkim krasnopisom Aleksandra Kataija i Uga Vijere! Tamo gde je prethodnih godina pored ponosa i krvi znala da ostavi i bodove, Crvena zvezda je rutinski završila posao i napumpala samopouzdanje uoči meča sa Sasuolom - 3:0. Radnički je parirao u uvodnoj fazi, tačnije u dobroj meri prvog poluvremena, ali prosto nije imao rešenje za individualni kvalitet i ofanzivnu potentnost srpskog šampiona.

Nije bilo potrebno pomentom tandemu Katai - Ugo Vijeiramnogo da od čairske tvrđave naprave zgarište. Tačnije, mesto za novu žurku navijača Crvene zvezde koja je mogla da počne u 44.minutu kada je Glođovićisključio Radoša Bulatovića. Derbi petog kola Superlige nije bio protkan rezultatskom neizvesnoću, pa je Crvena zvezda u drugom delu mogla da čuva kiseonik u plućima, ujedno i odigra za statistiku i fascinantnu gol razliku. Dobitak više koji se piše uz četvrtu uzastopnu pobedu.

U želji da u pobedničkom raspoloženju dočeka megdan sa Sasuolom stručni štab Crvene zvezde se nije odlučio za tradicionalne rotacije. Na mestu gde je Crvena zvezda slavila samo jednom u poslednjih 12 godina (ne računajući večerašnji meč) poslata je laka i najubitačnija konjica kluba sa Marakane. Predvođena barjaktarima Aleksandrom Kataijemi Ugo Vijeirom, te Gelorom Kangom, spremnom da okaja veliki evropski greh.

Očekivala je Crvena zvezda da naiđe na tvrdu formaciju Milana Rastavca, besprekornu defanzivu, ali je naišla na rivala koji je želeo da se nadigrava. Nije bilo vruće u šesnaestercu Damira Kahrimana, ali je u dobroj meri bilo toplo. Superligašku klasu demonstrirao je iskusni nekadašnji igrač Crvene zvezde Saša Stojanović, koji je kvalitetima pravog poslovođe sastavljao linije Radničkog. Jesu Nišlije ostvavile solidan utisak, bili nekoliko puta blizu gola... Ali su zaboravili jedan od osnovnih postulata koje podrazumeva superligaška borba.

Nikad, ali nikad, čak i kada jednim okom dremaju, ne ostavljate same Uga Vijeiru i Aleksandra Kataija. Zvezda možda nema kolektivnu igru iz fudbalskih udžbenika, ali ima klasu majstora iz Srbobrana i portugalskog golgetera. Možda je Vijeira zakasnio da podigne lestvicu forme za Zvezdino Kosovo (čitaj meč sa Ludogorecom prim.aut), međutim to je nema druga tema... Napadač Crvene zvezde nastavio je nisku ovoletošnjih golova, tako što je u 16.minutu grudima dočekao centaršut Ristića i prepredeno grudima sproveo loptu u mrežu. Štoperi Radničkog su ostali u međurpstoru, baš kao što su 120.sekundi kasnije bili ukopani... Karakterističnim driblingom Aleksandar Katai je izbacio iz ravnoteže čuvara, a potom dijagonalom pogodio malu mrežu Konovalova.

Veliko vođstvo posle 18.minuta igre pružilo je mogućnost igračima Crvene zvezde da jednim udarcem ubijaju više muva na jugu Srbije. Nesebično su gosti dali loptu fudbalerima Radničkog čekajući trenutak da se brzom transformacijom  dođu do kontre i lakog gola. Prava pokazna vežba za ono što Crvenu zvezdu čeka u Italiji. Biće to ujedno i kamenčić koji će žuljati stručn štab crveno - belih pred jednu od najvažnijih utakmica sezone. Pored nekoliko prilika Crvena zvezda je uspela da proćerda i kontru kada je sa šestoricom igrača izašla u završnicu... Za takav propust sledi šut karta sa scene Starog kontinenta.

Radnički nije hteo da podigne ruke u znak predaje, ali trenuci moći Uga Vijeire iAleksandra Kataija sasekli su žar u srcu i vatru u nogama fudbalera Milana Rastavca. Na košmarno poluvreme nakalemio se možda i prestrogi drugi žuti karton RadošaBulatovića.

Kao i protiv Voždovca brojčano jača Zvezda nije želela da zapinje. Čekala je da joj se u pozicionoj igri otvori prostor za još neki mat. A u takvom rasporedu snaga Aleksandar Katai se snalazi kao američka foka u džungli. Zvezdin kreativac je opet jednim potezom sam sebi stvorio prostor i i po drugi put zario loptu u dalji ugao Konovalova. Ukupan utisak gostiju malo je pokvario Tomas Fibel koji je dobio drugi žuti karton u smiraj meča.

Za Crvenu zvezdu je ipak dobra stvar što je i drugi meč zaredom sačuvala mrežu. Imaće dileme stručni štab srpskog šampiona.

RADNIČKI (N) - CRVENA ZVEZDA 0:3

/Vijeira 16, Katai 18, 54/

Stadion: Čair
Gledalaca: 9000
Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

RADNIČKI (4-2-3-1): Konovalov – Al. Jovanović, Petrović, Bulatović, Stanković – Arsić, Popara, Apostolović, Pavkov (od 53. Dušan Živković) Stojanović – Mrkić.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Fibel, Ristić – Le Talek (od 46. Plavšić) - Poletanović, Kanga, Ruiz (od 59. Srnić), Katai – Vijeira (od 77. Sikimić)

Fudbaleri Vojvodine, Rada i Mladosti ostvarili su pobedeu u mečevima petog kola Superlige Srbije.

"Lale" su bile ubedljive protiv Javora sa 4:0, a strelci na Karađorđu bili su Aleksandar Paločević, Filip Malbašić, Dejan Meleg i Nikola Ašćerić.

Novosađani su napravili fantastičnu uvertiru pred duel sa AZ Alkmarom u četvrtak, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rad je slavio kod velikog rivala Novog Pazara sa 2:0, dok je Mladost minimalnim rezultatom nadigrala Napredak u Lučanima.

Radnik je u poslednjim trenucima utakmice izborio 1:1 protiv Borca, dok su bez golova igrali Voždovac i Metalac na tržnom centru

"Građevinari" su do druge uzastopne pobede stigli zahvaljujući isključenju Tintora u nadoknadi prvog poluvremena, igračem više, jer je u nadoknadi prvog poluvremena isključen Tintor.

Borac je bio na korak od prve pobede, vodio je od petog minuta golom Vladimira Bogdanovića, ali su se Surduličani izvukli golom u 93.
Mladost je do treće pobede u sezoni stigla preko Radomira Milosavljevića u 17. minutu.

Superliga, peto kolo:
Mladost – Napredak 1:0
Radnik – Borac 1:1
Vojvodina – Javor 4:0
Novi Pazar – Rad 0:2
Voždovac – Metalac 0:0

Ranije:
Radnički – Zvezda 0:3
Partizan – Čukarički 1:0

Subota:
Bačka – Spartak 1:3

Tabela:
1. Crvena zvezda 5 4 1 0 15:5 13
2. Vojvodina 4 3 1 0 8:1 10
3. Metalac 5 3 1 1 6:3 10
4. Mladost 5 3 0 2 6:7 9
5. Voždovac 5 2 2 1 4:3 8
6. Novi Pazar 4 2 1 1 7:4 7
7. Spartak 5 2 1 2 9:9 7
8. Partizan 5 2 1 2 5:5 7
9. Radnički 5 2 1 2 6:7 7
10. Radnik 5 1 3 1 5:5 6
11. Rad 5 2 0 3 3:7 6
12. Napredak 5 1 2 2 4:6 5
13. Javor 5 1 2 2 4:9 5
14. Čukarički 5 1 1 3 2:4 4
15. Borac 5 0 2 3 1:5 2
16. Bačka 5 0 1 4 1:6 1

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar