СЛС: Доби и Партизан! Минималцем у дербију против Чуке!

То је та осовина: Михајловићева прва асистенција, Божинов трећи пут стрелац! Партизан добио мир! Тим Марка Николића се реванширао Чукаричком за два пораза у Хумској прошле сезоне - 1:0.

Фудбал 14.08.2016 | 19:30
СЛС: Доби и Партизан! Минималцем у дербију против Чуке!
Прорадила је Партизанова осовина. Прошлосезонски најбољи стрелац тима и његов убедљиво најкориснији играч коначно су подесили координате, дословце у два потеза матирали Чукарички, закључили седмицу у којој су уписали две победе, а у Хумску 1 унели мир преко потребан актуелном освајачу купа. Валери Божинов на центаршут Немање Михајловића. Тако је било у минулом првнеству. Тако је било и у 26. минуту сусрета петог кола Суперлиге, у коме је домаћин забележио први тријумф овог лета на свом стадиону и прекинуо ниску успеха Брђана на Топчидерском брду - 1:0.

У мечу коме су недостајали атрактивни потези, пресудио је бугарски нападач, тако што је одлично набачену лопту млађаног колеге из скраћеног корнера закуцао под мрежуНиколе Петрића, потврдивши да је од свих нападача које има Марко Николић тренутно у најбољој форми. Трећи гол Божинова испоставио се довољним за славље над ривалом који је Парном ваљку, посебно на његовом терену, задавао грдне муке.

Овога пута није, између осталог, због одлуке тренера Милана Лешњака да ван протокола изненађијуће остави капитена Игора Матића, а да не терен пошаље играче у формацију без класичног шпица. А тако се не игра фудбал, па и не чуди што је Чукарички пао, практично, без испаљеног метка.

Партизан у већем делу утакмице контролисао игру, после вођства и резултат и само је својим грешкама морао до краја да стрепи за освајање три бода, иако се повремено чинило да је победа фаворита требало да буде убедљивија.

У истом саставу као пре четири дана у Ивањици, са два нападача и све бољим Мирославом Радовићем, црно-бели у првих пола сата нису дали гостима да "дишу", али ни својим навијачима да се до краја опусте, јер је Михајловић знао да претера у солирању, Евертон да буде непрецизан у првом, да би у другом резервиста Ален Стевановић већ виђено дуплирање вођства у другом делу упропасти лошим ударцем и голмана Петрића. Руку на срце, мора се признати да је и чувар мреже гостију сјајно интервенисао после покушаја главом Грегора Балажица у финишу.

Партизан је играо далеко испод свог нивоа, али и далеко изнад оног који је приказивао кодИвана Томића, па је двема везаним победама дошао до даха, док би у Чукаричком требало да се запитају где им се загубила дрчност и атрактивност из минуле сезоне и зашто осим претњи са дистанце нису извели ниједан иоле смислен напад којим би, све до шансеЈовановића у надокнади, угрозили Бојана Шаранова.

ПЕТО КОЛО СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ

ПАРТИЗАН - ЧУКАРИЧКИ 1:0 (1:0)
/Божинов 26/

Београд
Стадион Партизана
Гледалаца: 5.000
Судија:  Срђан Јовановић (Београд)
Жути картони: Божинов (Партизан), Пјасентин, Ерхан Машовић (Чукарички)

ПАРТИЗАН: Шаранов - Вулићевић, Балажиц, Миленковић, Милетић - Евертон - Радовић, Илић (од 47. Брашанац), Михајловић - Ђурђић (од 68. А. Стевановић), Божинов (од 84. Марјановић).Тренер: Марко Николић.

ЧУКАРИЧКИ: Петрић - Булатовић, Е. Машовић, Пјасентин, Живковић - Томић, Доцић (од 46. Реган) - Јовановић, Срнић, Радоњић (од 59. Јевтић) - Мандић (од 87 Ален Машовић).Тренер: Милан Лешњак.

Суперлига, пето коло:

недеља:
Партизан – Чукарички 1:0
Божинов 26

19.00 Раднички – Црвена звезда
20.00 Вождовац – Металац
20.00 Младост – Напредак
20.00 Нови Пазар – Рад
20.00 Радник – Борац
20.00 Војводина – Јавор

субота:
Бачка – Спартак 1:3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар