SLS: Dobi i Partizan! Minimalcem u derbiju protiv Čuke!

To je ta osovina: Mihajlovićeva prva asistencija, Božinov treći put strelac! Partizan dobio mir! Tim Marka Nikolića se revanširao Čukaričkom za dva poraza u Humskoj prošle sezone - 1:0.

Fudbal 14.08.2016 | 19:30
SLS: Dobi i Partizan! Minimalcem u derbiju protiv Čuke!
Proradila je Partizanova osovina. Prošlosezonski najbolji strelac tima i njegov ubedljivo najkorisniji igrač konačno su podesili koordinate, doslovce u dva poteza matirali Čukarički, zaključili sedmicu u kojoj su upisali dve pobede, a u Humsku 1 uneli mir preko potreban aktuelnom osvajaču kupa. Valeri Božinov na centaršut Nemanje Mihajlovića. Tako je bilo u minulom prvnestvu. Tako je bilo i u 26. minutu susreta petog kola Superlige, u kome je domaćin zabeležio prvi trijumf ovog leta na svom stadionu i prekinuo nisku uspeha Brđana na Topčiderskom brdu - 1:0.

U meču kome su nedostajali atraktivni potezi, presudio je bugarski napadač, tako što je odlično nabačenu loptu mlađanog kolege iz skraćenog kornera zakucao pod mrežuNikole Petrića, potvrdivši da je od svih napadača koje ima Marko Nikolić trenutno u najboljoj formi. Treći gol Božinova ispostavio se dovoljnim za slavlje nad rivalom koji je Parnom valjku, posebno na njegovom terenu, zadavao grdne muke.

Ovoga puta nije, između ostalog, zbog odluke trenera Milana Lešnjaka da van protokola iznenađijuće ostavi kapitena Igora Matića, a da ne teren pošalje igrače u formaciju bez klasičnog špica. A tako se ne igra fudbal, pa i ne čudi što je Čukarički pao, praktično, bez ispaljenog metka.

Partizan u većem delu utakmice kontrolisao igru, posle vođstva i rezultat i samo je svojim greškama morao do kraja da strepi za osvajanje tri boda, iako se povremeno činilo da je pobeda favorita trebalo da bude ubedljivija.

U istom sastavu kao pre četiri dana u Ivanjici, sa dva napadača i sve boljim Miroslavom Radovićem, crno-beli u prvih pola sata nisu dali gostima da "dišu", ali ni svojim navijačima da se do kraja opuste, jer je Mihajlović znao da pretera u soliranju, Everton da bude neprecizan u prvom, da bi u drugom rezervista Alen Stevanović već viđeno dupliranje vođstva u drugom delu upropasti lošim udarcem i golmana Petrića. Ruku na srce, mora se priznati da je i čuvar mreže gostiju sjajno intervenisao posle pokušaja glavom Gregora Balažica u finišu.

Partizan je igrao daleko ispod svog nivoa, ali i daleko iznad onog koji je prikazivao kodIvana Tomića, pa je dvema vezanim pobedama došao do daha, dok bi u Čukaričkom trebalo da se zapitaju gde im se zagubila drčnost i atraktivnost iz minule sezone i zašto osim pretnji sa distance nisu izveli nijedan iole smislen napad kojim bi, sve do šanseJovanovića u nadoknadi, ugrozili Bojana Šaranova.

PETO KOLO SUPERLIGE SRBIJE

PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:0 (1:0)
/Božinov 26/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: 5.000
Sudija:  Srđan Jovanović (Beograd)
Žuti kartoni: Božinov (Partizan), Pjasentin, Erhan Mašović (Čukarički)

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Radović, Ilić (od 47. Brašanac), Mihajlović - Đurđić (od 68. A. Stevanović), Božinov (od 84. Marjanović).Trener: Marko Nikolić.

ČUKARIČKI: Petrić - Bulatović, E. Mašović, Pjasentin, Živković - Tomić, Docić (od 46. Regan) - Jovanović, Srnić, Radonjić (od 59. Jevtić) - Mandić (od 87 Alen Mašović).Trener: Milan Lešnjak.

Superliga, peto kolo:

nedelja:
Partizan – Čukarički 1:0
Božinov 26

19.00 Radnički – Crvena zvezda
20.00 Voždovac – Metalac
20.00 Mladost – Napredak
20.00 Novi Pazar – Rad
20.00 Radnik – Borac
20.00 Vojvodina – Javor

subota:
Bačka – Spartak 1:3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar