На подручју Милана дјелује ћелија ИСИЛ-а

Либијске власти упозориле су Италију да на подручју Милана постоји ћелија "Исламске државе" која је повезана са командантом џихадистичке групе у Либији, јавили су данас италијански медији.

Свијет 14.08.2016 | 16:45
На подручју Милана дјелује ћелија ИСИЛ-а
Постојање ове мреже је наводно откривено у документима која су либијски агенти заплијенили, након што су владине снаге преузеле сједиште исламиста у Сирту почеком ове седмице.

Милитанти са сједиштем у Италији су сарадници Абу Насима /47/, држављанина Туниса који је живио у Италији у својим двадесетим годинама, потом се борио у Авганистану и Сирији, да би на крају постао командант у Либији, јављају италијански медији.

Извјештаји о постојању џихадистичке ћелије у Милану су дошли у тренутку када расте забринутост да би борци истјерани из Сирта, могли у мигрантским чамцима да пређу Средоземно море и да изведу терористичке нападе у стилу "вука самотњака" на територији Италије, преноси АФП.

Италијански министар Алфано је синоћ изјавио да је наложио депортацију Хоснија Хашемија Бен Хасема, имама из Туниса, чије је сједиште у џамији у Андрији у Пуљи, а на основу сумњи да подстиче расну мржњу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар