Na području Milana djeluje ćelija ISIL-a

Libijske vlasti upozorile su Italiju da na području Milana postoji ćelija "Islamske države" koja je povezana sa komandantom džihadističke grupe u Libiji, javili su danas italijanski mediji.

Svijet 14.08.2016 | 16:45
Na području Milana djeluje ćelija ISIL-a
Postojanje ove mreže je navodno otkriveno u dokumentima koja su libijski agenti zaplijenili, nakon što su vladine snage preuzele sjedište islamista u Sirtu počekom ove sedmice.

Militanti sa sjedištem u Italiji su saradnici Abu Nasima /47/, državljanina Tunisa koji je živio u Italiji u svojim dvadesetim godinama, potom se borio u Avganistanu i Siriji, da bi na kraju postao komandant u Libiji, javljaju italijanski mediji.

Izvještaji o postojanju džihadističke ćelije u Milanu su došli u trenutku kada raste zabrinutost da bi borci istjerani iz Sirta, mogli u migrantskim čamcima da pređu Sredozemno more i da izvedu terorističke napade u stilu "vuka samotnjaka" na teritoriji Italije, prenosi AFP.

Italijanski ministar Alfano je sinoć izjavio da je naložio deportaciju Hosnija Hašemija Ben Hasema, imama iz Tunisa, čije je sjedište u džamiji u Andriji u Pulji, a na osnovu sumnji da podstiče rasnu mržnju.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar