Катастрофалан положај бораца у Српској

Кандидати Српске демократске странке за одборнике у Скупштини града Бањалука, међу којима су одликовани и демобилисани борци, као и дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, одржали су код споменика Бану Милосављевићу у Бањалуци конференцију за новинаре, са које су указали на катастрофалан положај бораца, ратних војних инвалида и њихових породица.

Република Српска 14.08.2016 | 16:14
Катастрофалан положај бораца у Српској
Борачкој популациј је у посљедњих 10 година ускраћена су минимална права која им припадају, кажу у СДС-у.

Према Парламенту Српске ће упутити захтјев да се донесе закон који ће санкционисати омаловажавање српских бораца, поготово од стране оних који су рат провели бавећи се криминалним активностима.

Док у највећем граду Српске око 15% дјеце погинулих бораца још није стамбено збринуто, поручили су потомци настрадалих припадника Војске Републике Српске, појединци блиски владајућој структури, у посједу имају и по неколико некретнина.

Двадесет година послије рата, поручено је, власт још није ријешила ни проблем запошљавања дјеце бораца и ратних војних инвалида.

Непостојање централног спомен обиљежја борцима Војске Републике Српске у Бањалуци, кажу у СДС-у је неприхватљиво. Траже да споменик коначно буде изграђен, и то на мјесту гдје су и одржали конференцију за новинаре – поред споменика Бану Милосављевићу.

Из Српске демократске странке су поручили да је неприхватљиво, да демобилисани борци млађи од 60 година немају право на борачки додатак. Тврде да им је намјера да то ускоро буде исправљено јер се ради о дискриминацији.



(БН телевизија)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Интергај

14.08.2016 14:26

Бораца и борацких додатака се сјетите само кад је предизборна кампања, срам да вас буде све и у позицији и у опозицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стара Херцеговина

14.08.2016 14:50

Драга браћо и сестре.Ново и непознато нисте ништа рекли.Све се зна.Да видите како су Дубровчани испоштовали своје борце у земљу бих пропали.Испоштовали су сваког до једног ,радним мјестом,мировином,а у нас дезертере запослили на буџете.да им се одуже.Прави борци крепавају.Сјутра кад би заратило не бих ко пушке имо узет.Нек је на част и образ свим српским вођама и политичарима који су владали задњих 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куре

14.08.2016 16:09

Не кењај с.р.њо у Херцеговини су запослена скоро сва дјеца погинулих гдје нико не ради.

Name

за Курета

15.08.2016 08:45

Можда твоји. Мој није нико.

Name

Бања Лука

14.08.2016 15:30

Подрска изнесеним критикама и приједлогу за позицију споменика.Крајње је вријеме да се ова идеја реализује и искрено се надам да це након октобарских избора ови људи одлуцивати о томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

14.08.2016 16:32

Ето све смо проблеме ријесили па је срећом споменик остао као највећи проблем.

Name

ре

14.08.2016 21:50

Коме споменик, кад ускоро неце бити никога, све оде преко,..пукли смо

Name

зна ли неко одговор?

14.08.2016 15:57

СТА РАДЕ БОРАЦКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2016 17:17

Једу јањетину неце ваљда слусати ста ови прицају!!!

Name

Ре ре

14.08.2016 19:47

Пост је, једе се риба...Григорије тако рекао.

Name

доми

15.08.2016 10:20

БОРАЦКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ТРЕБА УКИНУТИ,ТУ ЈЕ СВЕ СЉАМ ДО СЉАМА!!!

Name

Петко

14.08.2016 16:46

Само шаљете поруку како ће неки будући борци проћи. Ко је луд бранице ово што се још зове РС. Ова приватна прција криминогено-политицких секти које се изивљавају на нама. СНСД, СДС, ПДП...не зна се ко је гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

14.08.2016 16:49

И треба тако када суте и трпе, док су дезертери на власти овако це и остати и те борацке организације су корумоиране, пресједнице буне док им влас не напуни дзеп и онда раде за власт у стету бораца. Треба то све укинути да једном и заувијек јасно знамо да смо се борили за дезертере тајкуне.и онај јадни борацки од 120 КМ касни пола године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армагедон

14.08.2016 17:32

Једно питање за све будуце одборнике у скупстинама опстина и градова. Како вас није срамота узимати одборницке мјесецне накнаде, ми бивси припадници ВРС за стварање Републике Српске нисмо тразили ниста, па ни васе "одборницке плате". Бесплатно смо ратовали за Републику Српску и слободу српског народа. Јел било тезе 4 године ратовати, губити зивоте и здравље или сједити у одборницким клупама. Градјани Републике Српске, потенцијални бираци, натјерајте оне који тразе да гласате за њих да се укине одборницки додатак, да се уведе само одборницка дневница и то само за оне који присуствују скупстинама. Тразите од кандидата за нацелнике опстина и градова да им мјесецна плата не прелази износ у висини три просјецне плате за опстину или град гдје се кандидују. Не дозволимо да они унисте оно сто смо ми крвљу створили. Ми смо свој патриотизам показали од 1992-1995 године, они своје лесинарство показују данас. Зауставимо их на исти нацин како смо зауставили АБиХ, ХВО и ХВ. Будимо поносни потомци Зивојина Мисица, Петра Бојовица, Радомира Путника, Степе Степановица, Милана Тепица... Зивојин Мисиц - На самрти, својој зени и највецем и једином другу и саборцу у зивоту (која је инаце Њемица поријеклом из Француске) Лујзи рекао је: "Не остављам ти ни новаца ни богатства, вец само једно цасно име и један војницки мундир. Висе од тога нисам могао."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.08.2016 17:47

Све је то паметно сто ти прицас само стоје рат заврсио прије 20 и кусур година сто се нису снасли у зивоту сви би дзабице!!!

Name

Армагедон

14.08.2016 21:28

Кад вец спомињес "сналазење" ратних профитера и дезертера у резији свих досадасњих влада Републике Српске, морас да будес свјестан да ми никад висе нецемо ратовати да би бранили капитал ратних профитера и дезертера, нити це мо то дозволити својој дјеци. Једноставно два пута исту греску нецемо поновити, све цемо оставити и отици за сва времена са ових простора. Највеци непријатељ Републике Српске и Срба нису Хрвати и Босњаци, вец владајуце политицке олигархије Републике Српске. Нас Срба је сваким даном све мање и мање, а њих Босњака је све висе и висе. Мозес да затварас оци пред том цињеницом колико год хоцес, али наса судбина је у блиској будицности све извјеснија, лагано напустање Републике Српске, и селидба у Србију и на Запад.

Name

Овер

14.08.2016 21:47

Дзаба, касно је, јос мало па нестало

Name

Пикси

14.08.2016 18:06

Један ухљеб потроши више за викенд него што мој отац, рањен у рату, добије "крварину"...и нека пропадамо као народ, кад смо према сами себи такви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дезертер

15.08.2016 08:46

Баш ме брига за положај бораца. Кад се предсједник И врх ентитета не чешу, што би мене. И треба да је катастрофалан, када не знају да цијене своје тијело И живот. Шта су све дозволили до сада, шта је сад проблем? Ето им ратног друга. предсједника, нека се њему обрате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитно

15.08.2016 10:09

Коме је добро нека гласа за додиковце, а коме није нека тражи од других конкретна социјална давања и то ако треба написмено, да не би били преварени, као што су понижени до сада од Додика, Павића и Ђокића ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умрите дјиксони

15.08.2016 11:39

Али лагано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прасинар

15.08.2016 13:49

Пази мила мајко каква је то сад одједаред велика брига за борце?Ниједна власт није крива за овако катастрофално стање у којем се налази борацка популација. Нај веци кривац за то је БОРС. Када је врх БОРС-а у 20 година свог постојања позвао незадовољне борце на протесте ....НИКАДА. Покусао је неки ВУКОТИЦ прије двије године, али није било довољно критицне масе да се изврси притисак на влас,Нема ту вајде док ови политицки навијаци излазе на улицу пред изборе и тразе некаква права за борацку популацију. Само системско рјесење је право рјесење !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

16.08.2016 13:40

Не знам засто мијесате борце у те васе политицке бљувотине. Ја сам борац од 1991 године и изасао сам из рата са 25 година зивота. Од ове дрзаве нисам добио ниста, цекао сам на ред. Приоритет су била дјеца погинулих бораца али имам осјецај да те особе не зеле да сјасу са дрзавних јасала. Поједини никако да схвате да јесу и увијек це бити синови и кцери насих погинулих сабораца али дјеца висе нису. Имају висе година неко ја када сам изасао из рата. Мислим да се ова дрзава "довољно" одузила тој популацији док је нас који смо за њу дали све осим зивота гурнула на маргине зивота. Нити једна политицка партија па цак ни БОРС или Ветерани РС не смију да својатају борце. Борци су најбројнија популација у Републици Српкој и они су највисе за њу дали а најмање добили. Свака власт се с разлогом боји бораца и зато их сада сви настоје ставити под своје скуте. Борци се морају издици изнад свега овога и морамо Републику Српску ставити изнад свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС 1992-1996

16.08.2016 18:09

Све док је на челу БОРС-а Савцчић који прима изузетно високу пензију из Србије, а добро је плаћен као предсједник борачке од Борачке организације нема ништа. Он и његове пензионисане колеге (Торбица, Четковић,Продановић и други) узимају хљеб поштеним српским борцима. Тако су радили и док су били активни примали су по двије плате, а за ратни период су наплатили све могуће и немогуће накнаде.

ОДГОВОРИТЕ