Умјесто извињења, повратак из пакла

Дотрајали аутобус који се квари, вечни лајтмотив српског туризма, покварио је летовање шездесетак младих Новосађана који су се пре неки дан вратили с Крфа.

Србија 14.08.2016 | 15:39
Умјесто извињења, повратак из пакла
Модерна радња филма „Ко то тамо пева“ смештена је у чак три аутобуса које су променили путници из Новог Сада који су се преко туристичке агенције „Балкан фан“ отиснули на Крф у оквиру аранжмана „Кавос 2016 - лето за младе“.

Аутобус којим су кренули био је нешто млађи од оног из филма, каже један од путника Синиша Кременовић.

"Неповерљиво смо ушли и сместили се, да би већ пре Београда почело нешто да смрди. Аутобус је стао, а по мирису смо закључили да се запалила ламела. Возачи су мајсторисали и наставили смо даље", прича Синиша.

Убрзо након тога, возачи су поново засукали рукаве.



"Овога пута исцурело је гориво. Пауза је трајала цео сат. Тројица возача, масни до лаката, опет су нешто поправљали", каже овај младић.

До Крфа су некако стигли након 24 сата путовања. Млади су имали десетак дана на мору да забораве на све инциденте. Међутим, тих дана возач је у локалној вожњи у једној кривини откинуо задња врата аутобуса, уместо којих је потом шрафовима причврстио најобичнији комад лима.

"Обећали су нам да ће до поласка за Србију стићи нова врата, али ништа од тога. Захтевао сам други аутобус јер се нисмо осећали безбедно у возилу из којег не бисмо могли да изађемо у случају да се запали, али све узалуд", каже овај младић.

Тако су кренули... До новог квара није прошло дуго времена. Прво један, па још један...

"Иза нас је све време ишао аутобус исте агенције с путницима из Београда, јер се наш стално кварио. Након последњег квара, коначно су нам рекли да не можемо да наставимо пут њиме и замолили нас да се придружимо путницима у бусу иза нашег, који је већ био пун", каже Синиша.

Он истиче да нико од путника не би на то пристао да им није речено да ће та вожња трајати тек неколико минута, до најближе бензинске станице, где ће сачекати други аутобус.

"А у аутобусу хаос. Вероватно нас је било 120, све са пртљагом. Клима не ради, не можеш да мрднеш ни лево ни десно. И мени је позлило, док су неке девојке падале у несвест", прича Синиша.



Ипак, вожња се продужила... Када су путници почели да се буне, један од водича је рекао да им је јављено да се сада врате назад, на место где се претходни аутобус покварио јер стиже други с Кавоса... И тако кренуше назад, опет према Крфу. Нада није дуго потрајала...

"Вратили смо се до тог места где је требало да нас чека аутобус у нади да ћемо коначно мало одахнути, али тамо нам рекоше да нема ништа од аутобуса. Запалио се у путу. Кренули смо поново ка македонској граници, једни другима на глави", прича Синиша.

Тако се у аутобусу упола мањег капацитета око шест сати возило 120 путника пуних 300 километара, док нису коначно стигли до границе око 19.30, где су Новосађани напустили возило.

"На предлог водича, прешли смо македонску границу пешице, вукући кофере. Били смо гладни, жедни, уморни и без пара, које смо већ потрошили. Ту смо до три сата после поноћи чекали аутобус који је из Србије дошао по нас", прича намучени Синиша.

Намучена омладина вратила се с одмора кући после 30 сати пута уместо после 18, колико им је речено да ће вожња трајати.

"По повратку кућама, сви смо спавали три дана", каже Синиша.

Попут путника из аутобуса „Крстић и син“, актери ове савремене драме на крају су се ујединили: тужиће агенцију и захтевати поврат новца...

Агенција: Безбедно и брзо!

Како кажу у агенцији „Фун Гроуп Травел Цомпанy“ д.о.о., познатијој као „Балкан фан“, они аутобусе за превоз путника изнајмљују од превозника. Овога пута био је то „М&Д ТОУРС“ д.о.о. из Лесковца.

"Аутобус који је имао квар брзом интервенцијом наше агенције и превозника је замењен другим возилом, које је путнике безбедно вратило кући", кажу у агенцији.

Може део новца

"По општим условима путовања, наша агенција није у обавези да изврши повраћај новца јер смо услугу испунили у целости. У складу с пословном политиком агенције да нам је задовољство путника на првом месту, понудићемо свим путницима рефундацију дела новца од аранжмана или вредносни ваучер који ће моћи да искористе за неко наше наредно путовање", кажу у „Балкан фану“.

(Блиц.рс)
(Фото: Блиц.рс/Приватна архива)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

грађанин

14.08.2016 13:41

Е ових јада, кроз шта су путници прошли. Туристичке организације су дно, дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЛА

14.08.2016 16:03

ТИ СИ ГРАДЈАНИНУ ОБИЦНО Г...О ТИ НЕМАС НИ ПОЛОЗЕНУ ВОЗАЦКУ ПРАВО СИ ДНО ДИНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

МикИ

14.08.2016 17:07

Туристицке агенције не волим оцима видјети, а ови код нас су посебна прица. Даће им вауцер за следеце путовање, па ко би нормалан поново сјео са њима тај нема у глави ни трунку мозга, дилеје обицне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.08.2016 19:38

То је авантура.остаје у сецању.

ОДГОВОРИТЕ