Мото ГП: Андреа Јаноне славио на Ред Бул рингу!

Аустријски господари ватре–Јаноне за Дукати откинуо ГП победу на Ред Бул рингу! Аустрија је у рукама Дукатија. Андреа Јаноне је забележио прву победу на Ред Бул Рингу у пратњи тимског колеге Андреа Довициоза и трећепласираног Хорхеа Лоренца.

Остали спортови 14.08.2016 | 15:45
Мото ГП: Андреа Јаноне славио на Ред Бул рингу!
Све је било идеално, а тркачки дан у Аустрији као из снова за мотоциклисте краљевске класе. Трофеј са Шпилберга одлази у Италију у гараже антологијског Дукатија. Победник је Андреа Јаноне, у времену 36:46,255 секунди, док је другопласирани Андреа Довициозо, такође мотоциклиста Дукатија кроз циљ прошао са свега 0,938 секунди заостатка. Треће место на Ред Бул рингу заузео је Хорхе Лоренцо за Мувистар Јамаху у пратњи тимског колеге Валентина Росија.

Пето место на ВН Аустрије освојио је Марк Маркез који није успео да се умеша у сам врх возачког каравана у другом делу трке када је почео да губи добар темпо с којим је стартовао веомо амбицозно. Истина, на почетку трке Маркез је имао жестоке дуеле са мотоциклистима Јамахе, али од тога актуелни вођа Мото ГП каравана није видео нарочиту корист. Једноставно, Репсол Хонда је можда имала снагу да прати темпо водећих, алиМаркез није имао снаге за жешћи напад на ривале после јучерашњег пада на трећој рунди слободних тренинга.

Чињенично, Дукати је и на тренинзима показао задивљујућу спремност за вожњу по модификованој писти на којој се иначе вози Формула 1. Стаза је тако постала нешто спорија него што је то био случај на првим тестирањима после ВН Немачке, када су се у Аустрији веома добро показали Хондини мотоцикли.

ГЕНЕРАЛНИ ПЛАСМАН
1. Марк Маркез (Хонда) 181
2. Хорхе Лоренцо (Јамаха) 138
3. Валентино Роси (Јамаха) 124
4. Дани Педроса (Хонда) 105
5. Меверик Вињалес (Сузуки) 93

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар