Moto GP: Andrea Janone slavio na Red Bul ringu!

Austrijski gospodari vatre–Janone za Dukati otkinuo GP pobedu na Red Bul ringu! Austrija je u rukama Dukatija. Andrea Janone je zabeležio prvu pobedu na Red Bul Ringu u pratnji timskog kolege Andrea Dovicioza i trećeplasiranog Horhea Lorenca.

Ostali sportovi 14.08.2016 | 15:45
Moto GP: Andrea Janone slavio na Red Bul ringu!
Sve je bilo idealno, a trkački dan u Austriji kao iz snova za motocikliste kraljevske klase. Trofej sa Špilberga odlazi u Italiju u garaže antologijskog Dukatija. Pobednik je Andrea Janone, u vremenu 36:46,255 sekundi, dok je drugoplasirani Andrea Doviciozo, takođe motociklista Dukatija kroz cilj prošao sa svega 0,938 sekundi zaostatka. Treće mesto na Red Bul ringu zauzeo je Horhe Lorenco za Muvistar Jamahu u pratnji timskog kolege Valentina Rosija.

Peto mesto na VN Austrije osvojio je Mark Markez koji nije uspeo da se umeša u sam vrh vozačkog karavana u drugom delu trke kada je počeo da gubi dobar tempo s kojim je startovao veomo ambicozno. Istina, na početku trke Markez je imao žestoke duele sa motociklistima Jamahe, ali od toga aktuelni vođa Moto GP karavana nije video naročitu korist. Jednostavno, Repsol Honda je možda imala snagu da prati tempo vodećih, aliMarkez nije imao snage za žešći napad na rivale posle jučerašnjeg pada na trećoj rundi slobodnih treninga.

Činjenično, Dukati je i na treninzima pokazao zadivljujuću spremnost za vožnju po modifikovanoj pisti na kojoj se inače vozi Formula 1. Staza je tako postala nešto sporija nego što je to bio slučaj na prvim testiranjima posle VN Nemačke, kada su se u Austriji veoma dobro pokazali Hondini motocikli.

GENERALNI PLASMAN
1. Mark Markez (Honda) 181
2. Horhe Lorenco (Jamaha) 138
3. Valentino Rosi (Jamaha) 124
4. Dani Pedrosa (Honda) 105
5. Meverik Vinjales (Suzuki) 93

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar