СЛС - најава: Пето коло - ко побјеђује?!

Партизан у Хумској домаћин Чукаричком, Црвена звезда гостује на Чаиру, Војводина чека Ивањичане. Да ли је време за Немању Михајловића? У прошлом првенству крилни везиста је као шило пробијао одбрану Чукаричког, наместивши три гола, чека се његова прва асистенција овог лета за Партизан. Ниш на ногама – стиже Звезда: Канга тражи искупљење! Црвено – бели вечерас (19.00) на крцатом Чаиру „траже“ четврту узастопну победу.

Фудбал 14.08.2016 | 16:30
СЛС - најава: Пето коло - ко побјеђује?!
Увертира у европске изазове за Црвену звезду и Војводину, али и подједнако битан тест вицешампионску екипу Партизана у петом колу Суперлиге.

Црно-бели у Хумској дочекују Чукарички, а после резултатских посрнућа на старту сезоне не би смели себи да дозволе још један кикс. Истини за вољу, елиминација од Видеотона (нешто слично се десило и прошлог лета), бацила је Чуку у нокдаун, па ни тим с Бановог брда није блистао у уводним колима у домаћем шампионату.

Међутим, Партизан је славио на само једном од протеклих пет окршаја с Чукаричким, а изгубио је и последња два дуела као домаћин, па не би смео да потцени изабранике Милана Лешњака.

Ништа лакши посао неће имати ни београдски црвено-бели, који гостују на Чаиру на коме је Раднички добио обе овосезонске утакмице (Чукарички и Рад) и на коме су Нишлије изгубиле само један од последња четири суперлигашка дуела с Црвеном звездом. И то само зато што им је Луис Ибањез прошле сезоне пресудио у 83. минуту. А како ће гостима свакако у подсвести бити и први меч са Сасуолом, због чега није немогуће да шампион изађе у комбинованом саставу, овде би можда вредело ризиковати са дуплом шансом 1X.

Војводина ће се за европске окршаје са АЗ Алкмаром загревати у дуелу против Јавора, који је на Карађорђу добио само један од протеклих 11 дуела, па је јасно да су Лале велики фаворити, посебно зато што сада делују као тим који зна шта ће са лоптом и када је принуђен да напада, а не само када чека ривала на контре.

Традиција наговештава кеца и у Новом Пазару. Уосталом, последњих седам двобоја Пазараца и Рада завршавана су идентичним резултатом – 1:0 за домаћина.

ПЕТО КОЛО СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ

Субота:

Бачка  – Спартак 1:3 (0:2)
/Галић 61 - Мудрински 21, Торбица 35, Макарић 88/ 

Недеља:

17.00 Партизан – Чукарички
19.00 Раднички Ниш – Црвена звезда
20.00 Младост Лучани – Напредак
20.00 Вождовац – Металац
20.00 Радник Сур. – Борац Чачак
20.00 Нови Пазар – Рад
20.00 Војводина – Јавор

Да ли је време за Немању Михајловића? У прошлом првенству крилни везиста је као шило пробијао одбрану Чукаричког, наместивши три гола, чека се његова прва асистенција овог лета за Партизан.

Партизан за прву победу у свом дому. Марко Николић за освету екипи која га је ремијем коштала посла у првом мандату. АНемања Михајловић за повратак на прошлосезонски ниво. У утакмици два црно-бела тима, актуелни вицепрвак циља три бода вредна побољшавања утиска после суморног старта, нови шеф струке планира подзање квалитета игре, а најбољи играч има обавезу више: да се опет представи Гробарима у најбољем издању.

Кад ће ако не против Чукаричког?

Парни ваљак од 17 часова дочекује екипу која је у блиској прошлости знала да му стане на путу, заустави, често претекне, међутим, ако се Немања Михајловић буде питао немају Брђани шта да траже у Хумској 1, у петом колу Суперлиге Србије (17 часова, ТВ Аренаспорт 1). Свакако најбољи и најкориснији тимски појединац од фебруара до маја данас има шансу да потврди оно што о њему мисли стручни штаб: да су бледуњаве партије овог лета ствар прошлости и да би коначно могао да засветлуца.

Уосталом, против Чукаричког уме.

У претходном првенству био је апосолутно нерешива енигма за Филипа Стојковића, преко његове стране наместио је чак три гола (један у дресу Рада и два у Партизановом), паМарко Николић, али и цео Партизан од потенцијалног репрезентативног крилног везисте очекују бар један продор, асистенцију, можда и гол.

Његове креације по левој страни црно-белог маневра изостале су у досадашњих шест званичних утакмица сезоне, што је само један, никако кључни, разлог посртања екипе, међутим, поготком - додуше из једанаестерца - у Ивањици пре четири дана Немања Михајловић збацио је са својих плећа део притиска и сад, кад је вероватно и сам за нијансу растерећенији, од њега у клубу очекују да убрза, „намести“ ногу и понови оно по чему је био препознатљив: асистенцијама.

Криза у којој се налази(о) Немања Михајловић постаје прошлост само ако схвати да није његово да негодује у правцу судија, макар и грешиле, љути се на саиграче ако му не додају лопту или проклиње лошу срећу кад му она „пређе преко ноге“. У његовом случају све је једноставно. Можда једноставније него што сам мисли. Да би се вратио на пролећни ниво нема потребе да ради нешто што није раније, чак и ако му понекад „извлачењем“ на крило Никола Ђурђић скраћује простор за деловање.

Михајловић, несумњиво, поседује квалитет у игри „један на један“ и ако успе то да демонстрира у дуелима са десним беком Чукаричког, Николом Јанковићем обезбедиће бенефит најпре екипи, истовремено себи олакшати наставак сезоне коју је почео, зна и сам, далеко испод личних очекивања.

Као и цео Партизан.

Црно-бели би данас требало да истрче у следећем саставу: Шаранов - Вулићевић, Балажиц, Миленковић, Милетић - Евертон - Радовић, Илић, Михајловић - Ђурђић, Божинов.

Ниш на ногама – стиже Звезда: Канга тражи искупљење! Црвено – бели вечерас (19.00) на крцатом Чаиру „траже“ четврту узастопну победу.

Има та теорија, на снази још из времена бивше Југославије, која гласи – када Звезда победи на Чаиру практично је ставила обе руке на шампионски пехар. Истинитос те тврдње можда је могла да се наслути и прошле сезоне када су црвено – бели у финишу сломили отпор екипе Милана Раставца и наставили победнички марш кроз Суперлигу.

Генерална проба за Сасуоло је прошла, очекује се да гости у комбинованом саставу покушају да дођу до четврте узастопне првенствене тројке. А утакмица на Чаиру биће велика шанса за репрезентативца Габона Гелора Кангу да се донекле искупи за тинејџерску глупост из дуела са Лудогорецом. Искусни плејмејкер је црвеним картоном помогао Црвеној звезди да испадне из воза који се кретао ка сазвежђима Лиге шампиона. Неће бити у конкуренцији за Сасуоло, охладио је главу у претходном периоду, па пред собом има чисту мисију – да покаже да је играч који прави разлику у домаћем првенству.

Он би требало да чини тандем централних везних заједно са Македонцем Бабунским. Њих двојица су одлично деловали против Металца. Биће коренитих промена у одбрани, тако да би пар централних бекова требало да чине Луковић и Рендулић.

Звезда ће једним оком гледати ка Сасуоло што би намазана чета Милана Раставца могла да искористи. Уосталом, црвено – бели у последње три сезоне имају само један тријумф на југу Србије. И то у новембру 2015.године када је Ибањез скратио порођајне муке српског шампиона.

Очекује се велики спектакл у Нишу и крцате трибина Чаира. Још један разлог з бог којег у Нишу могу да буду оптимисти.
„Знамо да није срамота изгубити од шампиона, али убеђен сам да Раднички вечерас неће изгубити. Обећавам да ће Раднички бити равноправан такмац празника у Нишу“, рекао је тренер Радничког Милан Раставац.

Млади стручњак моћи ће за вечерашњу утакмицу да рачуна и на нова појачања, Литванца Мордатенка и доскорашњег члана Вождовца Милоша Радивојевића.

РАДНИЧКИ (Н) - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Стадион: Чаир

Капацитет: 18151

Судија: Владо Глођовић (Врбас)

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Коновалов – Ал. Јовановић, Петровић, Булатовић, Станковић – Арсић, Попара, Апостоловић, Павков, Стојановић – Мркић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Кахриман – Петковић, Рендулић, Луковић, Ристић – Полетановић, Плавшић, Бабунски, Канга, Руиз – Вијеира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар