SLS - najava: Peto kolo - ko pobjeđuje?!

Partizan u Humskoj domaćin Čukaričkom, Crvena zvezda gostuje na Čairu, Vojvodina čeka Ivanjičane. Da li je vreme za Nemanju Mihajlovića? U prošlom prvenstvu krilni vezista je kao šilo probijao odbranu Čukaričkog, namestivši tri gola, čeka se njegova prva asistencija ovog leta za Partizan. Niš na nogama – stiže Zvezda: Kanga traži iskupljenje! Crveno – beli večeras (19.00) na krcatom Čairu „traže“ četvrtu uzastopnu pobedu.

Fudbal 14.08.2016 | 16:30
SLS - najava: Peto kolo - ko pobjeđuje?!
Uvertira u evropske izazove za Crvenu zvezdu i Vojvodinu, ali i podjednako bitan test vicešampionsku ekipu Partizana u petom kolu Superlige.

Crno-beli u Humskoj dočekuju Čukarički, a posle rezultatskih posrnuća na startu sezone ne bi smeli sebi da dozvole još jedan kiks. Istini za volju, eliminacija od Videotona (nešto slično se desilo i prošlog leta), bacila je Čuku u nokdaun, pa ni tim s Banovog brda nije blistao u uvodnim kolima u domaćem šampionatu.

Međutim, Partizan je slavio na samo jednom od proteklih pet okršaja s Čukaričkim, a izgubio je i poslednja dva duela kao domaćin, pa ne bi smeo da potceni izabranike Milana Lešnjaka.

Ništa lakši posao neće imati ni beogradski crveno-beli, koji gostuju na Čairu na kome je Radnički dobio obe ovosezonske utakmice (Čukarički i Rad) i na kome su Nišlije izgubile samo jedan od poslednja četiri superligaška duela s Crvenom zvezdom. I to samo zato što im je Luis Ibanjez prošle sezone presudio u 83. minutu. A kako će gostima svakako u podsvesti biti i prvi meč sa Sasuolom, zbog čega nije nemoguće da šampion izađe u kombinovanom sastavu, ovde bi možda vredelo rizikovati sa duplom šansom 1X.

Vojvodina će se za evropske okršaje sa AZ Alkmarom zagrevati u duelu protiv Javora, koji je na Karađorđu dobio samo jedan od proteklih 11 duela, pa je jasno da su Lale veliki favoriti, posebno zato što sada deluju kao tim koji zna šta će sa loptom i kada je prinuđen da napada, a ne samo kada čeka rivala na kontre.

Tradicija nagoveštava keca i u Novom Pazaru. Uostalom, poslednjih sedam dvoboja Pazaraca i Rada završavana su identičnim rezultatom – 1:0 za domaćina.

PETO KOLO SUPERLIGE SRBIJE

Subota:

Bačka  – Spartak 1:3 (0:2)
/Galić 61 - Mudrinski 21, Torbica 35, Makarić 88/ 

Nedelja:

17.00 Partizan – Čukarički
19.00 Radnički Niš – Crvena zvezda
20.00 Mladost Lučani – Napredak
20.00 Voždovac – Metalac
20.00 Radnik Sur. – Borac Čačak
20.00 Novi Pazar – Rad
20.00 Vojvodina – Javor

Da li je vreme za Nemanju Mihajlovića? U prošlom prvenstvu krilni vezista je kao šilo probijao odbranu Čukaričkog, namestivši tri gola, čeka se njegova prva asistencija ovog leta za Partizan.

Partizan za prvu pobedu u svom domu. Marko Nikolić za osvetu ekipi koja ga je remijem koštala posla u prvom mandatu. ANemanja Mihajlović za povratak na prošlosezonski nivo. U utakmici dva crno-bela tima, aktuelni viceprvak cilja tri boda vredna poboljšavanja utiska posle sumornog starta, novi šef struke planira podzanje kvaliteta igre, a najbolji igrač ima obavezu više: da se opet predstavi Grobarima u najboljem izdanju.

Kad će ako ne protiv Čukaričkog?

Parni valjak od 17 časova dočekuje ekipu koja je u bliskoj prošlosti znala da mu stane na putu, zaustavi, često pretekne, međutim, ako se Nemanja Mihajlović bude pitao nemaju Brđani šta da traže u Humskoj 1, u petom kolu Superlige Srbije (17 časova, TV Arenasport 1). Svakako najbolji i najkorisniji timski pojedinac od februara do maja danas ima šansu da potvrdi ono što o njemu misli stručni štab: da su bledunjave partije ovog leta stvar prošlosti i da bi konačno mogao da zasvetluca.

Uostalom, protiv Čukaričkog ume.

U prethodnom prvenstvu bio je aposolutno nerešiva enigma za Filipa Stojkovića, preko njegove strane namestio je čak tri gola (jedan u dresu Rada i dva u Partizanovom), paMarko Nikolić, ali i ceo Partizan od potencijalnog reprezentativnog krilnog veziste očekuju bar jedan prodor, asistenciju, možda i gol.

Njegove kreacije po levoj strani crno-belog manevra izostale su u dosadašnjih šest zvaničnih utakmica sezone, što je samo jedan, nikako ključni, razlog posrtanja ekipe, međutim, pogotkom - doduše iz jedanaesterca - u Ivanjici pre četiri dana Nemanja Mihajlović zbacio je sa svojih pleća deo pritiska i sad, kad je verovatno i sam za nijansu rasterećeniji, od njega u klubu očekuju da ubrza, „namesti“ nogu i ponovi ono po čemu je bio prepoznatljiv: asistencijama.

Kriza u kojoj se nalazi(o) Nemanja Mihajlović postaje prošlost samo ako shvati da nije njegovo da negoduje u pravcu sudija, makar i grešile, ljuti se na saigrače ako mu ne dodaju loptu ili proklinje lošu sreću kad mu ona „pređe preko noge“. U njegovom slučaju sve je jednostavno. Možda jednostavnije nego što sam misli. Da bi se vratio na prolećni nivo nema potrebe da radi nešto što nije ranije, čak i ako mu ponekad „izvlačenjem“ na krilo Nikola Đurđić skraćuje prostor za delovanje.

Mihajlović, nesumnjivo, poseduje kvalitet u igri „jedan na jedan“ i ako uspe to da demonstrira u duelima sa desnim bekom Čukaričkog, Nikolom Jankovićem obezbediće benefit najpre ekipi, istovremeno sebi olakšati nastavak sezone koju je počeo, zna i sam, daleko ispod ličnih očekivanja.

Kao i ceo Partizan.

Crno-beli bi danas trebalo da istrče u sledećem sastavu: Šaranov - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Radović, Ilić, Mihajlović - Đurđić, Božinov.

Niš na nogama – stiže Zvezda: Kanga traži iskupljenje! Crveno – beli večeras (19.00) na krcatom Čairu „traže“ četvrtu uzastopnu pobedu.

Ima ta teorija, na snazi još iz vremena bivše Jugoslavije, koja glasi – kada Zvezda pobedi na Čairu praktično je stavila obe ruke na šampionski pehar. Istinitos te tvrdnje možda je mogla da se nasluti i prošle sezone kada su crveno – beli u finišu slomili otpor ekipe Milana Rastavca i nastavili pobednički marš kroz Superligu.

Generalna proba za Sasuolo je prošla, očekuje se da gosti u kombinovanom sastavu pokušaju da dođu do četvrte uzastopne prvenstvene trojke. A utakmica na Čairu biće velika šansa za reprezentativca Gabona Gelora Kangu da se donekle iskupi za tinejdžersku glupost iz duela sa Ludogorecom. Iskusni plejmejker je crvenim kartonom pomogao Crvenoj zvezdi da ispadne iz voza koji se kretao ka sazvežđima Lige šampiona. Neće biti u konkurenciji za Sasuolo, ohladio je glavu u prethodnom periodu, pa pred sobom ima čistu misiju – da pokaže da je igrač koji pravi razliku u domaćem prvenstvu.

On bi trebalo da čini tandem centralnih veznih zajedno sa Makedoncem Babunskim. Njih dvojica su odlično delovali protiv Metalca. Biće korenitih promena u odbrani, tako da bi par centralnih bekova trebalo da čine Luković i Rendulić.

Zvezda će jednim okom gledati ka Sasuolo što bi namazana četa Milana Rastavca mogla da iskoristi. Uostalom, crveno – beli u poslednje tri sezone imaju samo jedan trijumf na jugu Srbije. I to u novembru 2015.godine kada je Ibanjez skratio porođajne muke srpskog šampiona.

Očekuje se veliki spektakl u Nišu i krcate tribina Čaira. Još jedan razlog z bog kojeg u Nišu mogu da budu optimisti.
„Znamo da nije sramota izgubiti od šampiona, ali ubeđen sam da Radnički večeras neće izgubiti. Obećavam da će Radnički biti ravnopravan takmac praznika u Nišu“, rekao je trener Radničkog Milan Rastavac.

Mladi stručnjak moći će za večerašnju utakmicu da računa i na nova pojačanja, Litvanca Mordatenka i doskorašnjeg člana Voždovca Miloša Radivojevića.

RADNIČKI (N) - CRVENA ZVEZDA

Stadion: Čair

Kapacitet: 18151

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

RADNIČKI (4-2-3-1): Konovalov – Al. Jovanović, Petrović, Bulatović, Stanković – Arsić, Popara, Apostolović, Pavkov, Stojanović – Mrkić.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Ristić – Poletanović, Plavšić, Babunski, Kanga, Ruiz – Vijeira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar