ОИ - Радуљица: Против Кине крећемо из кревета!

Центар српске репрезентације поручује да у најважнији меч на Олимпијским играма морају да уђу максимално од првог минута, а не да јуре резултат као на претходним утакмицама.

Кошарка 14.08.2016 | 17:45
ОИ - Радуљица: Против Кине крећемо из кревета!
Кошаркаши Србије у ноћи између недеље и понедељка (3.30) састају се са Кином у дуелу који морају да добију како би изборили пласман у четвртфинале Олимпијских игара.

Одлична игра и тесан пораз против САД (91:94) дају наду "орловима" да су кадри да против Кинеза прво остваре тријумф, а да потом направе добар резултат.

У српском тиму свесни су да је наредни меч најважнији.

"Кина нам је кључна утакмица, а меч против САД даје нам велику наду да можемо да направимо добре ствари. И не само тај, јер смо буквално три дуела играли на једну лопту. Може све ово да испадне много добро", отркрио је за "Спортски журнал" Мирослав Радуљица.

Српски центар напомиње да за разлику од претходних дуела у Рију, на мечу против Кине они морају да буду ти који ће диктирати темпо од првог минута.

"Почетак је и даље пролем и морамо да радимо на томе. Причамо стално, али видите, опет се деси. Немам смислено објашњење. Онда после морамо да стижемо минус и то нас умара. Против Кине то не сме да се деси. Никако! Морамо да уђемо у ту утакмицу не од прве секунде на терену, практично из кревета, чим се пробудимо у недељу", додао је српски кошаркаш.

Он истиче да за наредног ривала морају да имају велики респект.

"Никако не смемо да потценимо Кину. Ја сам тамо играо, знам неке од момака. Ма ми не смемо никога да потценимо, то ћемо одмах да убацимо у главе, а онда да применимо и на терену", поручио је Радуљица.

И Богдан Богдановић сматра да све до сада у Рију мора да буде заборављено, и да Србија мора да победи Кину, без обзира на то што постоје шансе да се пласира у четвртфинале и са поразом, ако Аустралија претходно оствари тријумф.

"За нас је то најважнији меч. Турнир за нас тек почиње. И да смо победили Американце 20 разлике, за нас то ништа не би значило. Само морамо да наставимо да играмо као на том мечу", истакао је Богдановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар