OI - Raduljica: Protiv Kine krećemo iz kreveta!

Centar srpske reprezentacije poručuje da u najvažniji meč na Olimpijskim igrama moraju da uđu maksimalno od prvog minuta, a ne da jure rezultat kao na prethodnim utakmicama.

Košarka 14.08.2016 | 17:45
OI - Raduljica: Protiv Kine krećemo iz kreveta!
Košarkaši Srbije u noći između nedelje i ponedeljka (3.30) sastaju se sa Kinom u duelu koji moraju da dobiju kako bi izborili plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Odlična igra i tesan poraz protiv SAD (91:94) daju nadu "orlovima" da su kadri da protiv Kineza prvo ostvare trijumf, a da potom naprave dobar rezultat.

U srpskom timu svesni su da je naredni meč najvažniji.

"Kina nam je ključna utakmica, a meč protiv SAD daje nam veliku nadu da možemo da napravimo dobre stvari. I ne samo taj, jer smo bukvalno tri duela igrali na jednu loptu. Može sve ovo da ispadne mnogo dobro", otrkrio je za "Sportski žurnal" Miroslav Raduljica.

Srpski centar napominje da za razliku od prethodnih duela u Riju, na meču protiv Kine oni moraju da budu ti koji će diktirati tempo od prvog minuta.

"Početak je i dalje prolem i moramo da radimo na tome. Pričamo stalno, ali vidite, opet se desi. Nemam smisleno objašnjenje. Onda posle moramo da stižemo minus i to nas umara. Protiv Kine to ne sme da se desi. Nikako! Moramo da uđemo u tu utakmicu ne od prve sekunde na terenu, praktično iz kreveta, čim se probudimo u nedelju", dodao je srpski košarkaš.

On ističe da za narednog rivala moraju da imaju veliki respekt.

"Nikako ne smemo da potcenimo Kinu. Ja sam tamo igrao, znam neke od momaka. Ma mi ne smemo nikoga da potcenimo, to ćemo odmah da ubacimo u glave, a onda da primenimo i na terenu", poručio je Raduljica.

I Bogdan Bogdanović smatra da sve do sada u Riju mora da bude zaboravljeno, i da Srbija mora da pobedi Kinu, bez obzira na to što postoje šanse da se plasira u četvrtfinale i sa porazom, ako Australija prethodno ostvari trijumf.

"Za nas je to najvažniji meč. Turnir za nas tek počinje. I da smo pobedili Amerikance 20 razlike, za nas to ništa ne bi značilo. Samo moramo da nastavimo da igramo kao na tom meču", istakao je Bogdanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar