ОИ - Пијетловић: До краја – сваки меч као посљедњи!

Српски ватерполиста Гојко Пијетловић рекао је да ће свака утакмица до краја Олимпијских игара бити као финале и да свака мора да се гледа као да је последња.

Остали спортови 14.08.2016 | 11:45
ОИ - Пијетловић: До краја – сваки меч као посљедњи!
"Направили смо ситуацију да нам је утакмица са Аустралијом била најбитнија. Свака нам је као финале. Још не знамо против кога ћемо играти у четвртфиналу, али је најбоље да не причамо ништа, већ да идемо утакмицу по утакмицу и да играмо како знамо. Тако и најбоље функционишемо, кад сваку утакмицу гледамо као последњу", рекао је Пијетловић.

Србија је, после два ремија и потом пораза на почетку, у суботу рано ујутро победила Аустралију са 10:8 и дошла на корак од четвртфинала Олимпијских игара.

Наредни противник биће Јапан, а голман репрезентације Србије је казао да његова екипа мора да буде максимално озбиљна.

"Треба максимално озбиљно да схватимо Јапан, који се показао као тежак противник. Они играју необичан ватерполо, нисмо навикли на то. Најбитније је да будемо концентрисани, јер физички не могу да нам парирају", казао је Пијетловић.

Он је говорио и о дуелу са Аустралијом, за који је рекао да је био пун тензије јер су обе екипе биле мотивисане и желеле су пролаз у четвртфинале.

"Много смо промашивали, али је то било из жеље да завршимо како треба. Било је како је требало, али утакмица је била пуна тензије, знао се улог, сви смо играли за пролаз. Драго ми је што смо успели да по ко зна који пут одиграли како треба у најтежим моментима", рекао је Пијетловић.

Још је непознато да ли ће се ватерполо играти у истом базену као и до сада или ће се утакмице померити на други, а Пијетловић је казао да вода и услови нису задовољавајући, али да је свима исто.

Сава Рандјеловић је рекао да се атмосфера у екипи није мењала од почетка такмичења.

"Код нас је атмосфера све време одлична, а сада се много лакше дише када смо обезбедили четвртфинале. Није битно против кога ћемо да играмо, подједнако су квалитетни противници из друге групе", рекао је Ранђеловић.

Он је навео да је против Аустралије било много притиска и да је Србија показала да може да се избори са тим.

"Било нам је много тешко, много притиска јер се све одлучивало. Показали смо да умемо да се изборимо са притиском, покажемо карактер и победимо. Преостаје нам Јапан, да потврдимо четвртфинале и да чекамо противника", додао је Ранђеловић.

Он је казао да нико у тиму није помислио да може да се изгуби од Аустралије, упркос томе што је противник имао и два гола предности.

"Ниједног тренутка нико од нас није помислио да можемо да изгубимо. Знали смо да ћемо да победимо и то је требало да покажемо. Почело је стегнуто, губили смо, али смо преломили када је било најбитније", казао је Ранђеловић.

Пијетловић и Рандјеловић су захвалили свима, а посебно српским кошаркашима на подршци на утакмици против Аустралије и истакли да је било прелепо и да им је то много значило.

Српски ватерполисти ће утакмицу против Јапана играти у понедељак у 00.30 по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар