ОИ: Нигерија на Нијемце у полуфиналу!

Нигерија у полуфиналу! Микел и Ромин тинејџер заказали окршај са Немачком! Супер Орлови ће се борити за трећу олимпијску медаљу!

Фудбал 14.08.2016 | 00:45
ОИ: Нигерија на Нијемце у полуфиналу!
Нигерија је други полуфиналиста олимпијског турнира за фудбалере. Нигеријци су вечерас у четвртфиналу скоро па рутински савладали Данску са 2:0 и заказали полуфинални окршај са сјајном Немачком.

Јунаци победе су били искусни капитен Џон Оби Микел и Ромин тинејџер Умар Садику који су постигли по један гол за слом Данаца.

Немцима баш иде у Бразилу: Демонтажа Португалаца, будућност Панцера је сјајна (ВИДЕО)

Микел је у 15. минуту био на правом месту после продора по левом крилу некадашњег Стандардовог и Андерлехтовог нападача Имоа Езекијела. Он је сјајно убацио на петерац, а везиста Челсија из прве прецизно шутирао у сам доњи угао и погодио мрежу Данаца. Питање победника је решио Садику који је сјајно скочио после корнера Микела и ударцем главом пресудио Данској у 59. минуту.

Популарни Супер Орлови ће се трећи пут у последњих 20 година борити за олимпијско одличје у фудбалу. Она легендарна генерација Окоче, Кануа, Веста, Бабангиде, Бабајара и осталих је у Атланти пре две деценије освојила златну медаљу победом над Аргентином у финалу. Пре осам година у Пекингу су им се Аргентинци са Месијем, Рикелмеом, Маскераном, Агуером, Ди Маријом реванширали победом у финалу. Сада Нигеријци имају још два меча за медаљу.

Парови и резултати четвртфинала:

Бразил – Колумбија (3.00)
Јужна Кореја – Хондурас (0.00)

Нигерија – Данска 2:0 (1:0)
/Микел 15, Умар 59/

Португалија – Немачка 0:4 (0:1)
/Гнарби 45+1, Гинтер 57, Селке 75, Макс 87/

Полуфинални мечеви заказани су за 17, финале за 20. август.

Злато из Лондона бранили су Мексиканци, док су Аргентинци, двоструки узастопни прваци из Атине 2004. и Пекинга 2008. испали у групној фази.

Мађарска (1952, 1964, 1968) и Велика Британија (1900, 1908, 1912) најтрофејније су нације на Модерним олимпијским играма са по три злата, два су у фудбалу освојили Аргентинци, Руси и уругвајци, а једно Југославија, 1960. године у Риму, док наша репрезентација има и три сребра и једну бронзу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар