OI: Nigerija na Nijemce u polufinalu!

Nigerija u polufinalu! Mikel i Romin tinejdžer zakazali okršaj sa Nemačkom! Super Orlovi će se boriti za treću olimpijsku medalju!

Fudbal 14.08.2016 | 00:45
OI: Nigerija na Nijemce u polufinalu!
Nigerija je drugi polufinalista olimpijskog turnira za fudbalere. Nigerijci su večeras u četvrtfinalu skoro pa rutinski savladali Dansku sa 2:0 i zakazali polufinalni okršaj sa sjajnom Nemačkom.

Junaci pobede su bili iskusni kapiten Džon Obi Mikel i Romin tinejdžer Umar Sadiku koji su postigli po jedan gol za slom Danaca.

Nemcima baš ide u Brazilu: Demontaža Portugalaca, budućnost Pancera je sjajna (VIDEO)

Mikel je u 15. minutu bio na pravom mestu posle prodora po levom krilu nekadašnjeg Standardovog i Anderlehtovog napadača Imoa Ezekijela. On je sjajno ubacio na peterac, a vezista Čelsija iz prve precizno šutirao u sam donji ugao i pogodio mrežu Danaca. Pitanje pobednika je rešio Sadiku koji je sjajno skočio posle kornera Mikela i udarcem glavom presudio Danskoj u 59. minutu.

Popularni Super Orlovi će se treći put u poslednjih 20 godina boriti za olimpijsko odličje u fudbalu. Ona legendarna generacija Okoče, Kanua, Vesta, Babangide, Babajara i ostalih je u Atlanti pre dve decenije osvojila zlatnu medalju pobedom nad Argentinom u finalu. Pre osam godina u Pekingu su im se Argentinci sa Mesijem, Rikelmeom, Maskeranom, Aguerom, Di Marijom revanširali pobedom u finalu. Sada Nigerijci imaju još dva meča za medalju.

Parovi i rezultati četvrtfinala:

Brazil – Kolumbija (3.00)
Južna Koreja – Honduras (0.00)

Nigerija – Danska 2:0 (1:0)
/Mikel 15, Umar 59/

Portugalija – Nemačka 0:4 (0:1)
/Gnarbi 45+1, Ginter 57, Selke 75, Maks 87/

Polufinalni mečevi zakazani su za 17, finale za 20. avgust.

Zlato iz Londona branili su Meksikanci, dok su Argentinci, dvostruki uzastopni prvaci iz Atine 2004. i Pekinga 2008. ispali u grupnoj fazi.

Mađarska (1952, 1964, 1968) i Velika Britanija (1900, 1908, 1912) najtrofejnije su nacije na Modernim olimpijskim igrama sa po tri zlata, dva su u fudbalu osvojili Argentinci, Rusi i urugvajci, a jedno Jugoslavija, 1960. godine u Rimu, dok naša reprezentacija ima i tri srebra i jednu bronzu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar