ОИ: Срушио Нолета, сад и Рафу, још само Мари! Делпо је у финалу!

Хуан Мартин дел Потро пласирао се у финале олимпијског турнира победом над Рафаелом Надалом са 5:7, 6:4, 7:6 (7-5).

Тенис 13.08.2016 | 23:00
ОИ: Срушио Нолета, сад и Рафу, још само Мари! Делпо је у финалу!
Обојица су имали много проблема са повредама током каријере – Делпова је практично пресечена проблемима са ручним зглобом, Надала су колена мучила током каријере, а сада због повреде ручног зглоба није играо још од Ролан Гароса.

Међутим, дошли су у Рио и направили мало чудо, поготово Хуан Мартин, џин из Тандила – елиминисао је на старту турнира најбољег на свету Новака Ђоковића, а сада је осигурао другу олимпијску медаљу, после бронзе у Лондону.

Боље је почео Аргентинац, повео је са 3:1, али је Надал брзо вратио брејк, да би у 12. гему уз само један изгубљен поен направио нови брејк и повео у сетовима.

Није се Дел Потро предавао, један брејк био је довољан за изједначење у сетовима, а онда је уследила кулминација у одлучујућем сету, уз потпуну ’лудницу’ на трибинама.

Аргентинац је направио брејк за 5:4 и сервирао за меч, али Надал се никада у каријери није предао, па није ни сада – сачекао је грешке ривала, а до брејка је дошао фантастичним пасингом из пуног трка који је подсетио на његове најславније дане.

У наредном гему Рафа је спасао три везане брејк лопте и повео са 6:5, али сада је на Делпа био ред да остане психички чврст – одсервирао је за тај брејк, а онда и у њему преузео иницијативу и повео са 5-2.

На 5-4 одсервирао је ас и дошао до две везане меч лопте – на првој је Надал одиграо још један бриљантан пасинг и спасао се. Само накратко јер је у следећем поену после солидног сервиса за центиметар-два промашио форхенд и био је то знак да почне Дел Потрово славље после три часа и десет минута изузетне борбе.

Надал је већ освојио златну медаљу у дублу, а за бронзу у синглу бориће се са Кеијем Нишикоријем у недељу (не пре 18.30).

Дел Потро ће у финалу, које се игра на три добијена сета, играти са браниоцем злата Ендијем Маријем, у недељу не пре 22.30 по средњоевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар