OI: Srušio Noleta, sad i Rafu, još samo Mari! Delpo je u finalu!

Huan Martin del Potro plasirao se u finale olimpijskog turnira pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 5:7, 6:4, 7:6 (7-5).

Tenis 13.08.2016 | 23:00
OI: Srušio Noleta, sad i Rafu, još samo Mari! Delpo je u finalu!
Obojica su imali mnogo problema sa povredama tokom karijere – Delpova je praktično presečena problemima sa ručnim zglobom, Nadala su kolena mučila tokom karijere, a sada zbog povrede ručnog zgloba nije igrao još od Rolan Garosa.

Međutim, došli su u Rio i napravili malo čudo, pogotovo Huan Martin, džin iz Tandila – eliminisao je na startu turnira najboljeg na svetu Novaka Đokovića, a sada je osigurao drugu olimpijsku medalju, posle bronze u Londonu.

Bolje je počeo Argentinac, poveo je sa 3:1, ali je Nadal brzo vratio brejk, da bi u 12. gemu uz samo jedan izgubljen poen napravio novi brejk i poveo u setovima.

Nije se Del Potro predavao, jedan brejk bio je dovoljan za izjednačenje u setovima, a onda je usledila kulminacija u odlučujućem setu, uz potpunu ’ludnicu’ na tribinama.

Argentinac je napravio brejk za 5:4 i servirao za meč, ali Nadal se nikada u karijeri nije predao, pa nije ni sada – sačekao je greške rivala, a do brejka je došao fantastičnim pasingom iz punog trka koji je podsetio na njegove najslavnije dane.

U narednom gemu Rafa je spasao tri vezane brejk lopte i poveo sa 6:5, ali sada je na Delpa bio red da ostane psihički čvrst – odservirao je za taj brejk, a onda i u njemu preuzeo inicijativu i poveo sa 5-2.

Na 5-4 odservirao je as i došao do dve vezane meč lopte – na prvoj je Nadal odigrao još jedan briljantan pasing i spasao se. Samo nakratko jer je u sledećem poenu posle solidnog servisa za centimetar-dva promašio forhend i bio je to znak da počne Del Potrovo slavlje posle tri časa i deset minuta izuzetne borbe.

Nadal je već osvojio zlatnu medalju u dublu, a za bronzu u singlu boriće se sa Keijem Nišikorijem u nedelju (ne pre 18.30).

Del Potro će u finalu, koje se igra na tri dobijena seta, igrati sa braniocem zlata Endijem Marijem, u nedelju ne pre 22.30 po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar