ОИ - Спектакл, два продужетка и побједа Аргентине против Бразила!

Спектакл у латино баскет класику! Боговски Ноћиони и сјајни Кампацо извадили душу Бразилу после два продужетка! Аргентина у великом дербију Јужне Америке после гомиле преокрета и драматичних момената савладала љутог ривала!

Кошарка 13.08.2016 | 22:15
ОИ - Спектакл, два продужетка и побједа Аргентине против Бразила!
Каква утакмица, каква драма! У најбољем мечу кошаркашког олимпијског турнира до сада, Аргентина је у великом латино дербију савладала Бразил после два продужетка и гомиле преокрета и драматичних момената - 111.:107.

Гаучоси су предвођени неуништивим Андресом Ноћионијем и разиграним ФакундомКампацом у неколико наврата били на рубу пораза, али су се на чудесан начин извлачили и враћали у меч да би у другом продужетку сломили отпор исфрустрираног домаћина који је пропустио и превише шанси. Чудесни Ноћиони је меч завршио са 37 постигнутих поена, а његова тројка за продужетак је био један од момената који су Аргентинце вратили са ивице амбиса.

Овом победом, Аргентина је обезбедила пласман у четвртфинале док Бразилцима остаје да стрепе пред последње коло са само једном победом.

Аргентинци су боље отворили меч и први су дошли до осетније предности. Кампацо и Ноћионису пробијали бразилску одбрану, па је Аргентина крајем првог квартала стекла и двоцифрену предност (24:14). Нене Иларио је био једини расположен у бразилском тиму на почетку меча и захваљујући његовим поенима Бразил је задржао прикључак.

Међутим, још једном се видело колико је танка аргентинска клупа. Чим је селектор решио да у другој четвртини мало одмори неке од носилаца игре, уследио је пад у игри. Бразилци ту шансу нису пропустили и са 33 постигнута поена су одиграли најбољу четвртину на турниру. Почела је далекометна паљба шутевима за три поена, а тајно оружје је био Мурсијин бекВитор Бените који је решетао и за два и за три. Бразилци су са пет тројки у четвртини и уз расположене Гарсију, Нета и Ђованинија који су испратили Бенитеа успели да оних минус десет претворе у плус 10 пред одлазак на полувреме (52:42). На њихову срећу, Аргентинци су имали невероватног Андреса Ноћионија који је за полувреме убацио невероватних 21 поена и једино је он био разлог што им се Бразил није одлепио на недостижну предност.

Бразил је предност држао током целе треће четвртине, али се она полако топила и са оних десет је пала на поен разлике. Меч је опет ушао у егал, Ноћиони и Камапацо су били Аргентинин кисеоник и нерешива енигма за одбрану Бразила. Домаћину је у том тренутку фалио неко ко ће да повуче као Бените у другој четвртини. Уертас и Иларио су једини били расположени и сав терет је пао на њих, али је Бразил успео да у последњи квартал уђе са пет разлике (72:62).

У последњој четвртини, наставио се оркшај Ноћионија и Кампаца са једне, односно Иларија иУертаса са друге стране. Остали су били само посматрачи... Јак темпо и танке клупе су допринели и умору појединих носилаца игре у оба тима. Много грешака је виђено у последњем кварталу, напади су скраћивани, шутирало се из неизграђених позиција и у таквој јурњави су се боље снашли Аргентинци. Имао је Бразил шест поена предности минут и 40 скедну пре краја, али је Кампацо погодио тројку, потом су Бразилци били лоши у нападу да биКампацо везао два бацања и довео Гаучосе на поен заостатка 20 секунди пре краја.

Уертас је погодио оба пенала, Аргентина је кренула у последњи напад, Кампацопромашио тројку, али је лопта дошла до невероватног Ноћионија који је три скеунда пре краја из много тешке позиције погодио тројку за продужетак.

У додатних пет минута игре, Аргентинци су више грешили, а Иларио и Гарсија довели Бразил опет на шест поена плуса. Опет су имали победу у џепу, али овај тим Аргентине има срце велико као планина. Поново су се вратили, изједначили а Ђинобили је промашио улаз за победу и ушло се у други продужетак. Без Уертаса који је добио пет личних и са уморним Иларијом, Бразилци су пали. Кампацо је везао две тројке, Аргентина направила 8:0 и тада је она имала победу на тањиру. Али драми није био крај. Бразил се вратио на поен заостатка, али више ништа нису могли да погодне. Кампацо и Ђинобили су били прецизни са пенала, Бразилци су прокоцкали шансе и победа је припала Гаучосима који сада имају три победе и пораз, док Бразилци имају само један тријумф у четири меча. 

Ноћиони је меч завршио са 37 поена, уз шут за три поена 8/12 и 11 скокова. Кампацо је укупно постигао 33 поена, од чега је пет тројки. Скола је додао 14, а Ђинобили 13 поена. Код Бразила убедљиво најбољи Нене Иларио са 24 поена и 11 скокова. По 14 су убацилиУертас и Гарсија, Бените 13, а Барбоса 11. Заказао је Марселињо са 9 поена, али је за три шутирао 0/6.

Бразилци у последњем колу имају зицер против Нигерије, али Ако Шпанија победи Литванију и Аргентину, домаћин испада. Аргентина ће по свему судећи у последњем колу против Литваније играти за прво место у групи. 

У последњој рунди Аргентина игра са Шпанијом, док Бразил за ривала има Нигерију.

Група Б:
Бразил – Аргентина 107:111
00.00 Шпанија – Литванија
3.30 Хрватска – Нигерија

Табела:
1. Аргентина 3-1
2. Литванија 3-0
3. Хрватска 2-1
4. Бразил 1-3
5. Шпанија 1-2
6. Нигерија 0-3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар