OI - Spektakl, dva produžetka i pobjeda Argentine protiv Brazila!

Spektakl u latino basket klasiku! Bogovski Noćioni i sjajni Kampaco izvadili dušu Brazilu posle dva produžetka! Argentina u velikom derbiju Južne Amerike posle gomile preokreta i dramatičnih momenata savladala ljutog rivala!

Košarka 13.08.2016 | 22:15
OI - Spektakl, dva produžetka i pobjeda Argentine protiv Brazila!
Kakva utakmica, kakva drama! U najboljem meču košarkaškog olimpijskog turnira do sada, Argentina je u velikom latino derbiju savladala Brazil posle dva produžetka i gomile preokreta i dramatičnih momenata - 111.:107.

Gaučosi su predvođeni neuništivim Andresom Noćionijem i razigranim FakundomKampacom u nekoliko navrata bili na rubu poraza, ali su se na čudesan način izvlačili i vraćali u meč da bi u drugom produžetku slomili otpor isfrustriranog domaćina koji je propustio i previše šansi. Čudesni Noćioni je meč završio sa 37 postignutih poena, a njegova trojka za produžetak je bio jedan od momenata koji su Argentince vratili sa ivice ambisa.

Ovom pobedom, Argentina je obezbedila plasman u četvrtfinale dok Brazilcima ostaje da strepe pred poslednje kolo sa samo jednom pobedom.

Argentinci su bolje otvorili meč i prvi su došli do osetnije prednosti. Kampaco i Noćionisu probijali brazilsku odbranu, pa je Argentina krajem prvog kvartala stekla i dvocifrenu prednost (24:14). Nene Ilario je bio jedini raspoložen u brazilskom timu na početku meča i zahvaljujući njegovim poenima Brazil je zadržao priključak.

Međutim, još jednom se videlo koliko je tanka argentinska klupa. Čim je selektor rešio da u drugoj četvrtini malo odmori neke od nosilaca igre, usledio je pad u igri. Brazilci tu šansu nisu propustili i sa 33 postignuta poena su odigrali najbolju četvrtinu na turniru. Počela je dalekometna paljba šutevima za tri poena, a tajno oružje je bio Mursijin bekVitor Benite koji je rešetao i za dva i za tri. Brazilci su sa pet trojki u četvrtini i uz raspoložene Garsiju, Neta i Đovaninija koji su ispratili Benitea uspeli da onih minus deset pretvore u plus 10 pred odlazak na poluvreme (52:42). Na njihovu sreću, Argentinci su imali neverovatnog Andresa Noćionija koji je za poluvreme ubacio neverovatnih 21 poena i jedino je on bio razlog što im se Brazil nije odlepio na nedostižnu prednost.

Brazil je prednost držao tokom cele treće četvrtine, ali se ona polako topila i sa onih deset je pala na poen razlike. Meč je opet ušao u egal, Noćioni i Kamapaco su bili Argentinin kiseonik i nerešiva enigma za odbranu Brazila. Domaćinu je u tom trenutku falio neko ko će da povuče kao Benite u drugoj četvrtini. Uertas i Ilario su jedini bili raspoloženi i sav teret je pao na njih, ali je Brazil uspeo da u poslednji kvartal uđe sa pet razlike (72:62).

U poslednjoj četvrtini, nastavio se orkšaj Noćionija i Kampaca sa jedne, odnosno Ilarija iUertasa sa druge strane. Ostali su bili samo posmatrači... Jak tempo i tanke klupe su doprineli i umoru pojedinih nosilaca igre u oba tima. Mnogo grešaka je viđeno u poslednjem kvartalu, napadi su skraćivani, šutiralo se iz neizgrađenih pozicija i u takvoj jurnjavi su se bolje snašli Argentinci. Imao je Brazil šest poena prednosti minut i 40 skednu pre kraja, ali je Kampaco pogodio trojku, potom su Brazilci bili loši u napadu da biKampaco vezao dva bacanja i doveo Gaučose na poen zaostatka 20 sekundi pre kraja.

Uertas je pogodio oba penala, Argentina je krenula u poslednji napad, Kampacopromašio trojku, ali je lopta došla do neverovatnog Noćionija koji je tri skeunda pre kraja iz mnogo teške pozicije pogodio trojku za produžetak.

U dodatnih pet minuta igre, Argentinci su više grešili, a Ilario i Garsija doveli Brazil opet na šest poena plusa. Opet su imali pobedu u džepu, ali ovaj tim Argentine ima srce veliko kao planina. Ponovo su se vratili, izjednačili a Đinobili je promašio ulaz za pobedu i ušlo se u drugi produžetak. Bez Uertasa koji je dobio pet ličnih i sa umornim Ilarijom, Brazilci su pali. Kampaco je vezao dve trojke, Argentina napravila 8:0 i tada je ona imala pobedu na tanjiru. Ali drami nije bio kraj. Brazil se vratio na poen zaostatka, ali više ništa nisu mogli da pogodne. Kampaco i Đinobili su bili precizni sa penala, Brazilci su prokockali šanse i pobeda je pripala Gaučosima koji sada imaju tri pobede i poraz, dok Brazilci imaju samo jedan trijumf u četiri meča. 

Noćioni je meč završio sa 37 poena, uz šut za tri poena 8/12 i 11 skokova. Kampaco je ukupno postigao 33 poena, od čega je pet trojki. Skola je dodao 14, a Đinobili 13 poena. Kod Brazila ubedljivo najbolji Nene Ilario sa 24 poena i 11 skokova. Po 14 su ubaciliUertas i Garsija, Benite 13, a Barbosa 11. Zakazao je Marselinjo sa 9 poena, ali je za tri šutirao 0/6.

Brazilci u poslednjem kolu imaju zicer protiv Nigerije, ali Ako Španija pobedi Litvaniju i Argentinu, domaćin ispada. Argentina će po svemu sudeći u poslednjem kolu protiv Litvanije igrati za prvo mesto u grupi. 

U poslednjoj rundi Argentina igra sa Španijom, dok Brazil za rivala ima Nigeriju.

Grupa B:
Brazil – Argentina 107:111
00.00 Španija – Litvanija
3.30 Hrvatska – Nigerija

Tabela:
1. Argentina 3-1
2. Litvanija 3-0
3. Hrvatska 2-1
4. Brazil 1-3
5. Španija 1-2
6. Nigerija 0-3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar