ОИ: Нови скандал! Суспендована и Дарија Клишина!

Докле ћете дивним спортом манипулисати због политике?! Председник Сверуске атлетске федерације Дмитриј Шљахтин рекао је да је скакачица у даљ Дарија Клишина искључена са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, на коме је требало да буде једина руска атлетичарка у такмичењу, пренела је руска државна агенција Тас.

Остали спортови 13.08.2016 | 22:45
ОИ: Нови скандал! Суспендована и Дарија Клишина!
"Имамо контрадикторне информације, али имамо потврду од нашег извора у Рију да је Даша суспендована у последњих час", рекао је Шљахтин.

Суд за спортску арбитражу у Лозани примио је жалбу Клишине на одлуку да је са такмичења суспендује Међународна атлетска федерација.

Лист Совјетски спорт објавио је раније да је Клишина суспендована из Рија.

"Комисија ИААФ је 6. август објавила да одлаже одлуку о допинг прекршаја док не размотри информације Независне комисије Светске антидопинг агенције (WАДА) коју води Канађанин Ричард Мекларен. ИААФ је после свега одлучила је да повуче своју одлуку из 9. јула да дозволи Клишини да се такмичи у Рију и затражио је од Дарије да пружи своје објашњење до 8. августа, што је она и учинила", навео је лист.

"Упркос томе, два дана касније је антидопинг комисија ИААФ одлучила суспендује Дарију Клишину са Олимпијских игара. Она је ту одлуку са објашњењима добила 12. августа, а данас, 13. августа, поднела је жалбу ЦАС-у", пише лист. После свега, огласила се и атлетичарка на друштвеним мрежама.

"Надам се брзој одлуци, 'чиста' сам и то сам показала много пута, без икаквих дилема. У САД сам дуже од три године, подвргавана сам свим тестовима који су ми били наметнути. Ја сам жртва оних који су креирали систем манипулације овим дивним спортом у политичке сврхе. Искористићу сваку шансу да се заштитим, као и свој имиџ спортисте. Осећам да ме је систем издао, систем који не брине за спорт, већ за победе ван терена", поручила је Клишина.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

14.08.2016 19:58

Скините се с вене. ..

ОДГОВОРИТЕ