ОИ: Нијемцима баш иде у Бразилу! Дођоше до 1/2-финала!

Демонтажа Португалаца, будућност Панцера је сјајна! Брант наместио три гола!

Фудбал 13.08.2016 | 22:00
ОИ: Нијемцима баш иде у Бразилу! Дођоше до 1/2-финала!
Немачка је дошла у Рио са више него пристојним саставом и то даје свој резултат. За разлику од осталих европских репрезентација које су на Олимпијске Игре већином послали трећепозивце и играче који ни у перспективи нису кандидати за А тим, Немачка је дошло са гомилом талентованих младића који су прерасли мчладу репорезентацију, а још су зелени за озбиљније улоге у најјачем тиму. Немци су као и увек имали план...

Захваљујући томе, Немачка је данас обезбедила пласман у полуфинале олимпијског турнира у фудбалу. Млади Панцери појачањи тројицом бонус играча - браћом Бендер иПетерсеном - су прегазили Португалце у четвртфиналу са 4:0 и две године после светске титуле, на бразилском тлу јуришају и на најсјајније олимпијско одличје. Момци попут ЈулијанаБранта, Сержа Гнабрија, Матијаса Гинтера, Тима Хорна или Давија Зелкеа заиста представљају светлу будућност немачког фудбала.

Португалци су парирали 45 минута изабраницима легендарног Хорста Хрубеша, а после тога је уследила канонада и решетање њихове мреже. У надокнади првог полувремена, Гнабрисе сјајно убацио по левом крилу, Брант га је мајсторски послужио и то је било 1:0 за Немце. Игрео се 57. минут када је Гинтер био највиши у скоку поле корнера Бранта и Португалци су опет морали да ваде лопту из мреже. На 3:0 је повисио Дави Зелке после контранапда и асистенције Мејера, да би Брант трећом асистенцијом на мечу у 87. минуту наместио гол и резервисти Максу.  

Немци су први ученик полуфинала а тамо их чека бољи из дуела Данске и Нигерије. Очекују их сигурно два меча за медаљу, а видећемо којег сјаја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар