OI: Nijemcima baš ide u Brazilu! Dođoše do 1/2-finala!

Demontaža Portugalaca, budućnost Pancera je sjajna! Brant namestio tri gola!

Fudbal 13.08.2016 | 22:00
OI: Nijemcima baš ide u Brazilu! Dođoše do 1/2-finala!
Nemačka je došla u Rio sa više nego pristojnim sastavom i to daje svoj rezultat. Za razliku od ostalih evropskih reprezentacija koje su na Olimpijske Igre većinom poslali trećepozivce i igrače koji ni u perspektivi nisu kandidati za A tim, Nemačka je došlo sa gomilom talentovanih mladića koji su prerasli mčladu reporezentaciju, a još su zeleni za ozbiljnije uloge u najjačem timu. Nemci su kao i uvek imali plan...

Zahvaljujući tome, Nemačka je danas obezbedila plasman u polufinale olimpijskog turnira u fudbalu. Mladi Panceri pojačanji trojicom bonus igrača - braćom Bender iPetersenom - su pregazili Portugalce u četvrtfinalu sa 4:0 i dve godine posle svetske titule, na brazilskom tlu jurišaju i na najsjajnije olimpijsko odličje. Momci poput JulijanaBranta, Serža Gnabrija, Matijasa Gintera, Tima Horna ili Davija Zelkea zaista predstavljaju svetlu budućnost nemačkog fudbala.

Portugalci su parirali 45 minuta izabranicima legendarnog Horsta Hrubeša, a posle toga je usledila kanonada i rešetanje njihove mreže. U nadoknadi prvog poluvremena, Gnabrise sjajno ubacio po levom krilu, Brant ga je majstorski poslužio i to je bilo 1:0 za Nemce. Igreo se 57. minut kada je Ginter bio najviši u skoku pole kornera Branta i Portugalci su opet morali da vade loptu iz mreže. Na 3:0 je povisio Davi Zelke posle kontranapda i asistencije Mejera, da bi Brant trećom asistencijom na meču u 87. minutu namestio gol i rezervisti Maksu.  

Nemci su prvi učenik polufinala a tamo ih čeka bolji iz duela Danske i Nigerije. Očekuju ih sigurno dva meča za medalju, a videćemo kojeg sjaja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar