ОИ - најава; Расположени "Орлови": Пас игра се не брани!

Надахнута игра у мечу против САД поправила је ионако добар амбијент у нашем тиму. Против Кине у понедељак од 3.30 часова.

Кошарка 14.08.2016 | 20:45
ОИ - најава; Расположени "Орлови": Пас игра се не брани!
Репрезентацији Србије нико није давао иоле реалне изгледе да савлада олимпијског и светског шампиона, али на крају је 10 година дуги низ Американаца, од 71 победе у такмичарским и пријатељским утакмицама, дошао под озбиљан знак питања.

Да је Богдан Богдановић погодио тројку уз звук сирене, играо би се продужетак, у коме би "орлови" на својој страни имали много аргумената за тријумф - од психолошке предности до подршке са трибина.

Међутим, у резултатском смислу је велико питање да ли би нас и тако велика победа погурала више од четвртог места. Теодосић, Радуљица и остали играли су пре свега за самопоуздање и понос, а они су од петка увече дефинитивно већи него након пораза од Аустралије и Француске.

"Атмосфера је и пре била добра, али смо се сада психолошки подигли. Одиграли смо сјајну утакмицу, што је и био циљ. Показали смо да можемо да играмо са свима и да ова екипа има сјајан квалитет и карактер. Сада смо окренути Кини, желимо да победимо у тој утакмици, наставимо да дижемо форму и будемо бољи из меча у меч", рекао је Марко Симоновић.

Србија је слабо почела меч против САД, али је од финиша прве четвртине поправила игру и, према Симоновићевим речима, приказала "сјајну кошарку".

"Играли смо за уџбенике: пас, пас, пас и то је немогуће одбранити. Можете да будете и најбољи на свету, као што су они, али то не можете да браните. Гледаћемо да у последњем колу групне фазе дигнемо ниво за још један степеник".

Искусно крило осврнуо се и на одлазак на утакмицу ватерполиста против Аустралије, у касним вечерњим сатима.

"Морали смо момцима да дамо подршку. Они су најбоља екипа на овом турниру и само им фали мало самопоуздања да крену. Не сумњам да ће бити то што јесу".

Владимир Штимац такође очекује да вицешампиони света из Мадрида 2014. играју боље у наставку олимпијског турнира.

"Дигли смо се утакмицом против САД и очекујемо да буде све боље и боље. Спремни смо да и против Кине дамо све од себе, а онда и после тога. Видећемо. Борићемо се максимално до краја у свим сегментима".

Он се осврнуо на све израженији тренд пружања подршке земљацима на ОИ у Рију.

"Ми смо Срби, наравно да треба да будемо заједно. Мени значи када дођу да нас подрже, одемо и ми да подржимо њих. Супер је атмосфера", каже Штимац.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА (недеља/понедељак):

САД - Француска 19.15
Аустралија - Венецуела 0.05
Србија - Кина 3.30

ТАБЕЛА: САД 4-0, Аустралија 3-1, Француска 3-1, Србија 1-3, Венецуела 1-3, Кина 0-4.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар