OI - najava; Raspoloženi "Orlovi": Pas igra se ne brani!

Nadahnuta igra u meču protiv SAD popravila je ionako dobar ambijent u našem timu. Protiv Kine u ponedeljak od 3.30 časova.

Košarka 14.08.2016 | 20:45
OI - najava; Raspoloženi "Orlovi": Pas igra se ne brani!
Reprezentaciji Srbije niko nije davao iole realne izglede da savlada olimpijskog i svetskog šampiona, ali na kraju je 10 godina dugi niz Amerikanaca, od 71 pobede u takmičarskim i prijateljskim utakmicama, došao pod ozbiljan znak pitanja.

Da je Bogdan Bogdanović pogodio trojku uz zvuk sirene, igrao bi se produžetak, u kome bi "orlovi" na svojoj strani imali mnogo argumenata za trijumf - od psihološke prednosti do podrške sa tribina.

Međutim, u rezultatskom smislu je veliko pitanje da li bi nas i tako velika pobeda pogurala više od četvrtog mesta. Teodosić, Raduljica i ostali igrali su pre svega za samopouzdanje i ponos, a oni su od petka uveče definitivno veći nego nakon poraza od Australije i Francuske.

"Atmosfera je i pre bila dobra, ali smo se sada psihološki podigli. Odigrali smo sjajnu utakmicu, što je i bio cilj. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i da ova ekipa ima sjajan kvalitet i karakter. Sada smo okrenuti Kini, želimo da pobedimo u toj utakmici, nastavimo da dižemo formu i budemo bolji iz meča u meč", rekao je Marko Simonović.

Srbija je slabo počela meč protiv SAD, ali je od finiša prve četvrtine popravila igru i, prema Simonovićevim rečima, prikazala "sjajnu košarku".

"Igrali smo za udžbenike: pas, pas, pas i to je nemoguće odbraniti. Možete da budete i najbolji na svetu, kao što su oni, ali to ne možete da branite. Gledaćemo da u poslednjem kolu grupne faze dignemo nivo za još jedan stepenik".

Iskusno krilo osvrnuo se i na odlazak na utakmicu vaterpolista protiv Australije, u kasnim večernjim satima.

"Morali smo momcima da damo podršku. Oni su najbolja ekipa na ovom turniru i samo im fali malo samopouzdanja da krenu. Ne sumnjam da će biti to što jesu".

Vladimir Štimac takođe očekuje da vicešampioni sveta iz Madrida 2014. igraju bolje u nastavku olimpijskog turnira.

"Digli smo se utakmicom protiv SAD i očekujemo da bude sve bolje i bolje. Spremni smo da i protiv Kine damo sve od sebe, a onda i posle toga. Videćemo. Borićemo se maksimalno do kraja u svim segmentima".

On se osvrnuo na sve izraženiji trend pružanja podrške zemljacima na OI u Riju.

"Mi smo Srbi, naravno da treba da budemo zajedno. Meni znači kada dođu da nas podrže, odemo i mi da podržimo njih. Super je atmosfera", kaže Štimac.

PAROVI POSLEDNJEG KOLA (nedelja/ponedeljak):

SAD - Francuska 19.15
Australija - Venecuela 0.05
Srbija - Kina 3.30

TABELA: SAD 4-0, Australija 3-1, Francuska 3-1, Srbija 1-3, Venecuela 1-3, Kina 0-4.

Izvor: mondo.rs/BETA

Komentari / 0

Ostavite komentar