ОИ - Гетлин "запријетио" Болту: Запалиће стазу!

Највеће овације за Јусеина Болта. Џастин Гетлин најавио велику борбу за злато на 100 метара.

Остали спортови 13.08.2016 | 20:30
ОИ - Гетлин "запријетио" Болту: Запалиће стазу!
Краљица спортова и краљевска дисциплина, а краљ је Јусеин Болт!

Најбржи човек данашњице, освајач шест златних олимпијских медаља, шампион из Пекинга и Лондона, почео је одбрану титуле у најбржој спринтерској дисциплини - 100 метара.

Чувени Јамајчанин трчао је у осмој квалификационој групи и освојио прво место, са временом које је у укупном пласману било четврто (10.07). Болт је, као уосталом и сви најбољи спринтери, сачувао резерве за полуфинале, када ће морати доста, доста брже.

Најбољи у квалификацијама био је Џастин Гетлин!

Американац је деоницу од сто метара истрчао за 10.01 секунди, док је спринтер Обале Слоноваче Јусеф Бен Меите стигао до циља за 10.03. Канађанин Андре Де Грасе, шампион на 100 и 200 метара са Панамеричких игара 2015, остварио је треће време 10.04 секунде.

Јамајка и Америка имаће сва три представника у полуфиналу.

Од Европљана ћемо у полуфиналу гледати Британце Чијинду Ујаха и Џејмса Дасаолуа, Турчина Џека Алија Харвеја, Французе Кристофера Лемаитреа и бронзаног из Амстердама Џимија Викоа. Шампион Старог континента Мартина Чуранди није успео да се избори са конкуренцијом.

Холанђанин је пре пар месеци у Амстердаму поставио идентично време као Болт данас - 10.07. У Рију је био знатно спорији са 10.22 секунди.

Борбе за финале, однонсо три полуфиналне трке, гледаћемо у ноћи између суботе и недеље. Пренос је у 02.00 сата после поноћи...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар