OI - Getlin "zaprijetio" Boltu: Zapaliće stazu!

Najveće ovacije za Juseina Bolta. Džastin Getlin najavio veliku borbu za zlato na 100 metara.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 20:30
OI - Getlin "zaprijetio" Boltu: Zapaliće stazu!
Kraljica sportova i kraljevska disciplina, a kralj je Jusein Bolt!

Najbrži čovek današnjice, osvajač šest zlatnih olimpijskih medalja, šampion iz Pekinga i Londona, počeo je odbranu titule u najbržoj sprinterskoj disciplini - 100 metara.

Čuveni Jamajčanin trčao je u osmoj kvalifikacionoj grupi i osvojio prvo mesto, sa vremenom koje je u ukupnom plasmanu bilo četvrto (10.07). Bolt je, kao uostalom i svi najbolji sprinteri, sačuvao rezerve za polufinale, kada će morati dosta, dosta brže.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Džastin Getlin!

Amerikanac je deonicu od sto metara istrčao za 10.01 sekundi, dok je sprinter Obale Slonovače Jusef Ben Meite stigao do cilja za 10.03. Kanađanin Andre De Grase, šampion na 100 i 200 metara sa Panameričkih igara 2015, ostvario je treće vreme 10.04 sekunde.

Jamajka i Amerika imaće sva tri predstavnika u polufinalu.

Od Evropljana ćemo u polufinalu gledati Britance Čijindu Ujaha i Džejmsa Dasaolua, Turčina Džeka Alija Harveja, Francuze Kristofera Lemaitrea i bronzanog iz Amsterdama Džimija Vikoa. Šampion Starog kontinenta Martina Čurandi nije uspeo da se izbori sa konkurencijom.

Holanđanin je pre par meseci u Amsterdamu postavio identično vreme kao Bolt danas - 10.07. U Riju je bio znatno sporiji sa 10.22 sekundi.

Borbe za finale, odnonso tri polufinalne trke, gledaćemo u noći između subote i nedelje. Prenos je u 02.00 sata posle ponoći...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar