ОИ: Прије годину дана од тениса никад даље, али сад је на корак од медаље!

Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро плакао од среће након победе над Робертом Баутистом Агутом!

Тенис 13.08.2016 | 16:45
ОИ: Прије годину дана од тениса никад даље, али сад је на корак од медаље!
Хуан Мартин Дел Потро је у полуфиналу Олимпијских игара! То је довољно рећи само по себи, након што је "доброћудни див" из Тандила направио велики повратак на тениску сцену!

У четвртфиналу турнира у Рију пао је Роберт Баутиста Агут са 2:0 (7:5, 7:6(4)), али Делповесузе радоснице најбоље сведоче о пакленом путу који је прешао да би се нашао у борби за медаље. Пре мање од годину дана, Дел Потро је био одвојен од терена због бројних повреда. Пропустио је овогодишњи Аустралијан опен због обновљене повреде зглоба, али седам месеци касније, Аргентинац је тамо где му је и место - међу светским тениским кремом.

Грен слем шампион из 2009. године очарао је тениски свет сјајним турниром. Прво је пао најбољи тенисер света Новак Ђоковић, да би на путу до четворице најбољих био бољи и одЛоренција и Жила Милера. Сада је на реду Рафаел Надал који се свакако неће радовати том окршају.

После бронзе у Лондону, да ли је дошло време за дива из Тандила?

Додајмо да је и Кеи Нишикори изборио пласман у полуфинале тријумфом над Гаелом Монфисом од 2:1 (7:6, 4:6, 7:6). Јапанац ће играти у полуфиналу против Ендија Марија. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар