OI: Prije godinu dana od tenisa nikad dalje, ali sad je na korak od medalje!

Argentinac Huan Martin Del Potro plakao od sreće nakon pobede nad Robertom Bautistom Agutom!

Tenis 13.08.2016 | 16:45
OI: Prije godinu dana od tenisa nikad dalje, ali sad je na korak od medalje!
Huan Martin Del Potro je u polufinalu Olimpijskih igara! To je dovoljno reći samo po sebi, nakon što je "dobroćudni div" iz Tandila napravio veliki povratak na tenisku scenu!

U četvrtfinalu turnira u Riju pao je Robert Bautista Agut sa 2:0 (7:5, 7:6(4)), ali Delpovesuze radosnice najbolje svedoče o paklenom putu koji je prešao da bi se našao u borbi za medalje. Pre manje od godinu dana, Del Potro je bio odvojen od terena zbog brojnih povreda. Propustio je ovogodišnji Australijan open zbog obnovljene povrede zgloba, ali sedam meseci kasnije, Argentinac je tamo gde mu je i mesto - među svetskim teniskim kremom.

Gren slem šampion iz 2009. godine očarao je teniski svet sjajnim turnirom. Prvo je pao najbolji teniser sveta Novak Đoković, da bi na putu do četvorice najboljih bio bolji i odLorencija i Žila Milera. Sada je na redu Rafael Nadal koji se svakako neće radovati tom okršaju.

Posle bronze u Londonu, da li je došlo vreme za diva iz Tandila?

Dodajmo da je i Kei Nišikori izborio plasman u polufinale trijumfom nad Gaelom Monfisom od 2:1 (7:6, 4:6, 7:6). Japanac će igrati u polufinalu protiv Endija Marija. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar