Ивановић о Србији и СП у Русији: Хајде да почнемо без великих ријечи!

"Увек велика очекивања пре почетка, а на крају разочарање. Волео бих да сада у миру, без помпе и великих речи уђемо у квалификације", прижељкује капитен српских фудбалера.

Фудбал 15.08.2016 | 16:00
Ивановић о Србији и СП у Русији: Хајде да почнемо без великих ријечи!
Пред фудбалском репрезентацијом Србије је нови изазов - квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

Такмичење почиње 5. септембра, утакмицом са Републиком Ирском на стадиону Рајко Митић, а добро је познато како су се у неким ранијим квалификацијама провели "орлови", па зато капитен Бранислав Ивановић већ сада шаље упозоравајућу поруку.

"Увек велика очекивања пре почетка, а на крају разочарање.Волео бих да сада у миру, без помпе и великих речи уђемо у квалификације. Знамо сви шта желимо, али исто тако знамо и како смо завршавали претходна два циклуса. Сами себе смо избацили из квалификација већ после уводних кола и зато извуцимо поуке, немој да правимо исте грешке", изјавио је Ивановић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Србија ће се такмичити у групи са поменутом Републиком Ирском, затим Велсом, Аустријом, Молдавијом и Грузијом.

"Ирце и Велшане добро познајем, њихов карактер, менталитет. Недостатак квалитета надокнађују великим хтењем, фанатизмом. Веома су упорни и борбени. Велс је био пријатно изненађење на Европском првенству, Република Ирска је такође оставила добар утисак, једино је Аустрија подбацила. Ови први имају добру атмосферу, Аустрија опет мотив да што пре устане и поправи утисак, сада у квалификацијама. Шта може да одлучи? Мислим да селекција која освоји свих 12 бодова у мечевима са Грузијом и Молдавијом има реалне шансе да буде прва у групи и избори пласман на Светско првенство! Ово говорим из нашег искуства, али и чињенице да је група уједначена, група у којој ми нисмо фаворити. Мислим да је тако и боље".

Србија у предстојеће квалификације (поново) улази са новим селектором. На клупи је од недавно Славољуб Муслин, који је донео и нови систем игре, са тројицом играча у дефанзивној линији, али и нападу.

"Нешто слично играмо у Челсију. Систем може бити веома позитиван, јер стварамо много више прилика, али захтева и много више опрезности у дефанзивним задацима. Видећемо како ће ствари стајати пред окупљање, важно је да немамо проблема са повредама, јер због картона не можемо да рачунамо на два важна играча, Матића и Коларова. Морамо због тога још више да будемо тим", напомиње Ивановић.

Капитен "орлова" нада се пуним трибинама највећег српског стадиона за утакмицу против Ирске.

"Добро познајем пулс нашег народа, знам да би један добар резултат учинио да нам касније навијачи буду ветар у леђа. Дуго сам у репрезентацији, знам такође да никада нисмо разочарали када је 'Маракана' била испуњена. Волео бих, наравно, да већ на старту осетимо подршку, свесни да се она мора заслужити на терену. Уколико победимо Ирску, сигуран сам да ће се тражити карта више већ за прву наредну утакмицу. Наш народ у Србији, али и Републици Српској и Косову и Метохији, воли фудбал. На нама је да га доведемо на стадион, како бисмо остварили заједничку жељу и отишли у Русију".

Пре репрезентативних обавеза, Бранислава Ивановића очекује нова сезона Премијер лиге. И Челси почиње неко ново поглавље, са Антониом Контеом на клупи.

"Пред нама је можда и најузбудљивија сезона у историји Премијер лиге. Дуго сам у Челсију али мислим да већу авантуру од ове која сада почиње нисам имао. Довољно је видети само велика тренерска имена, али и велики број атрактивних играча који су овог лета дошли на Острво, како би вам било јасно да нас очекује сезона пуна изненађења и неизвесности. И за Челси је ово веома важна сезона. Знамо сви какво је време иза нас, надам се да ћемо са Контеом имати успеха. Адаптирали смо се, прихватили нове захтеве. Знамо шта хоћемо, знамо и да нас чека тежак пут".

Поуздани дефанзивац осврнуо се и на долазак млађег репрезентативног колеге, Марка Грујића, у Ливерпул.

"Немања Матић је био више у контакту са њим, тако да сам имао праве информације. Марко има квалитет, може да буде велики играч, али мора много да ради, напорно. Све је ово за њега ново, много виши ниво. Верујем да ће да оправда очекивања, искаже свој таленат", поручио је Ивановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар