Ivanović o Srbiji i SP u Rusiji: Hajde da počnemo bez velikih riječi!

"Uvek velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči uđemo u kvalifikacije", priželjkuje kapiten srpskih fudbalera.

Fudbal 15.08.2016 | 16:00
Ivanović o Srbiji i SP u Rusiji: Hajde da počnemo bez velikih riječi!
Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je novi izazov - kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Takmičenje počinje 5. septembra, utakmicom sa Republikom Irskom na stadionu Rajko Mitić, a dobro je poznato kako su se u nekim ranijim kvalifikacijama proveli "orlovi", pa zato kapiten Branislav Ivanović već sada šalje upozoravajuću poruku.

"Uvek velika očekivanja pre početka, a na kraju razočaranje.Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči uđemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato izvucimo pouke, nemoj da pravimo iste greške", izjavio je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će se takmičiti u grupi sa pomenutom Republikom Irskom, zatim Velsom, Austrijom, Moldavijom i Gruzijom.

"Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu, Republika Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak, sada u kvalifikacijama. Šta može da odluči? Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo! Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje".

Srbija u predstojeće kvalifikacije (ponovo) ulazi sa novim selektorom. Na klupi je od nedavno Slavoljub Muslin, koji je doneo i novi sistem igre, sa trojicom igrača u defanzivnoj liniji, ali i napadu.

"Nešto slično igramo u Čelsiju. Sistem može biti veoma pozitivan, jer stvaramo mnogo više prilika, ali zahteva i mnogo više opreznosti u defanzivnim zadacima. Videćemo kako će stvari stajati pred okupljanje, važno je da nemamo problema sa povredama, jer zbog kartona ne možemo da računamo na dva važna igrača, Matića i Kolarova. Moramo zbog toga još više da budemo tim", napominje Ivanović.

Kapiten "orlova" nada se punim tribinama najvećeg srpskog stadiona za utakmicu protiv Irske.

"Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je 'Marakana' bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na startu osetimo podršku, svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ukoliko pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu. Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju".

Pre reprezentativnih obaveza, Branislava Ivanovića očekuje nova sezona Premijer lige. I Čelsi počinje neko novo poglavlje, sa Antoniom Konteom na klupi.

"Pred nama je možda i najuzbudljivija sezona u istoriji Premijer lige. Dugo sam u Čelsiju ali mislim da veću avanturu od ove koja sada počinje nisam imao. Dovoljno je videti samo velika trenerska imena, ali i veliki broj atraktivnih igrača koji su ovog leta došli na Ostrvo, kako bi vam bilo jasno da nas očekuje sezona puna iznenađenja i neizvesnosti. I za Čelsi je ovo veoma važna sezona. Znamo svi kakvo je vreme iza nas, nadam se da ćemo sa Konteom imati uspeha. Adaptirali smo se, prihvatili nove zahteve. Znamo šta hoćemo, znamo i da nas čeka težak put".

Pouzdani defanzivac osvrnuo se i na dolazak mlađeg reprezentativnog kolege, Marka Grujića, u Liverpul.

"Nemanja Matić je bio više u kontaktu sa njim, tako da sam imao prave informacije. Marko ima kvalitet, može da bude veliki igrač, ali mora mnogo da radi, naporno. Sve je ovo za njega novo, mnogo viši nivo. Verujem da će da opravda očekivanja, iskaže svoj talenat", poručio je Ivanović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar