ОИ: Показаше Срби зубе, али...! Умакоше Амери - за длаку!

Јака Србија увукла Амере у драму - Богдановић промашио продужетак! Орлови одиграли веома храбро, али су поражени с 91:94!

Кошарка 13.08.2016 | 02:08
ОИ: Показаше Срби зубе, али...! Умакоше Амери - за длаку!
Храбро срце је показала Србија, али је прекопута био Тим снова који није дао Орловима да се пробуде из лошег сна. Када год би се примакли на разумну разлику играчи Александра Ђорђевића, Амери би само пуцнули прстима, створили прашину, а када би се она слегла разлика на семафору би само скочила. И тако током целог меча до коначног тријумфа од 94:91. Имали су момци с грбом Србије на дресу шансу да направе чудо, али је  Богдан Богдановић промашио тројку за продужетак.

Победиви су. Недостајало је тако мало...

Ударио је јунак на јунака, две званично најбоље селекције на свету, а победу је однео објективно јачи ривал. Орлови су добили нови пораз, али и веома важну лекцију - могу да се носе чак и са тимом који чине Дурант, Дерозан, Џордан, Ирвинг... И то је непроцењив добитак. За свих 12 момака у црвеном. За фантастичног Јокића, Теа, Бодана, Радуљу... Памтиће овај меч дуго.

Почетак меча је протекао без наше репрезентације на паркету. Били су ту физички, али то се није примећивало на семафору. САД је водио и с 23:5. Ипак, кренули су после тога наши момци много отреситије, снажније, храбрије. Радуљица је прорадио, Јокић је унео живост у игру и уз доста поена после техничких грешака Деандреа Џордана и клупе противника Орлови су добили другу деоницу и на одмор отишли с девет поена заостатка.

Једноставно, одбрана је била превише јака да би Орлови могли да је пробију, а с друге стране, Дурант и Ирвинг су поентирали када им је то пало на памет. У првих 20 минута Амери су убацили пет тројки. И то је правило разлику.

Тај период обележили су и Орлови с неколико лепих акција и ту су ставили до знања Тиму снова да се неће прошетати до убедљиве победе и да је преко нишана званично друга најбоља селекција света.

Проблем за Ђорђевићеве пулене била је 4. лична грешка Радуљице на старту треће деонице чиме је практично себе избацио из игре. То се одмах осетило. Наш тим кубури на центарским позицијама, а овако опасан противник то и те како зна. И зна да искористи.

Пришла је Србија чак на пет поена мањка током треће деонице, на четири током треће, Јокићје више него одлично парирао противницима под кошем и добро одменио Радуљицу са 25 поена правећи магију у више наврата, али су колективне грешке сукошатале момке у црвеним дресовима да направе чудо и надиграју САД. Пре свега у одбрани.

Амери су издржали до краја и славили с 94:91.

Били смо само на корак од продужетка против Дрим тима. Сама та реченица мора сваког да чини срећним.

Србија је била храбра, Србија је била одлична. Можемо да будемо поносни на игру и свесни против какве смо се силе борили. Сада са једом победом и три пораза на турниру наша репрезентација има шансу да тријумфом над Кином у последњем колу дође у ситуацију да има "победљивог" противника у четвртфиналу и да мимоиђе вечерашњег противника у евентуалном полуфиналу Олимпијских игара у Рију.

Нимало лоша ситуација. Нимало.

За вечерашњу партију су заслужили медаљу.

САД - СРБИЈА 94:91
/27:15, 23:26, 22:21, 22:29/

Кариока Арена 1
Гледалаца: 11.413
Судије: Сибел (Канада), Локатели (Бразил), Пастушјак (Пољска)

САД: Батлер 9, Дурант 15, Џордан 13, Лаури 2, Барнс, Дерозан 11, Томпсон 3, Казинс 3, Џорџ 12, 9ск, Грин, Ентони 12.

СРБИЈА: Теодосић 18, 6ас (4/7 за три), Симоновић 3, Богдановић 7, Марковић 12, Калинић 5, Недовић 3, Бирчевић, Радуљица 18, Јокић 25, 6ск, 3 ас, Штимац, Јовић, Мачван.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар