OI: Pokazaše Srbi zube, ali...! Umakoše Ameri - za dlaku!

Jaka Srbija uvukla Amere u dramu - Bogdanović promašio produžetak! Orlovi odigrali veoma hrabro, ali su poraženi s 91:94!

Košarka 13.08.2016 | 02:08
OI: Pokazaše Srbi zube, ali...! Umakoše Ameri - za dlaku!
Hrabro srce je pokazala Srbija, ali je prekoputa bio Tim snova koji nije dao Orlovima da se probude iz lošeg sna. Kada god bi se primakli na razumnu razliku igrači Aleksandra Đorđevića, Ameri bi samo pucnuli prstima, stvorili prašinu, a kada bi se ona slegla razlika na semaforu bi samo skočila. I tako tokom celog meča do konačnog trijumfa od 94:91. Imali su momci s grbom Srbije na dresu šansu da naprave čudo, ali je  Bogdan Bogdanović promašio trojku za produžetak.

Pobedivi su. Nedostajalo je tako malo...

Udario je junak na junaka, dve zvanično najbolje selekcije na svetu, a pobedu je odneo objektivno jači rival. Orlovi su dobili novi poraz, ali i veoma važnu lekciju - mogu da se nose čak i sa timom koji čine Durant, Derozan, Džordan, Irving... I to je neprocenjiv dobitak. Za svih 12 momaka u crvenom. Za fantastičnog Jokića, Tea, Bodana, Radulju... Pamtiće ovaj meč dugo.

Početak meča je protekao bez naše reprezentacije na parketu. Bili su tu fizički, ali to se nije primećivalo na semaforu. SAD je vodio i s 23:5. Ipak, krenuli su posle toga naši momci mnogo otresitije, snažnije, hrabrije. Raduljica je proradio, Jokić je uneo živost u igru i uz dosta poena posle tehničkih grešaka Deandrea Džordana i klupe protivnika Orlovi su dobili drugu deonicu i na odmor otišli s devet poena zaostatka.

Jednostavno, odbrana je bila previše jaka da bi Orlovi mogli da je probiju, a s druge strane, Durant i Irving su poentirali kada im je to palo na pamet. U prvih 20 minuta Ameri su ubacili pet trojki. I to je pravilo razliku.

Taj period obeležili su i Orlovi s nekoliko lepih akcija i tu su stavili do znanja Timu snova da se neće prošetati do ubedljive pobede i da je preko nišana zvanično druga najbolja selekcija sveta.

Problem za Đorđevićeve pulene bila je 4. lična greška Raduljice na startu treće deonice čime je praktično sebe izbacio iz igre. To se odmah osetilo. Naš tim kuburi na centarskim pozicijama, a ovako opasan protivnik to i te kako zna. I zna da iskoristi.

Prišla je Srbija čak na pet poena manjka tokom treće deonice, na četiri tokom treće, Jokićje više nego odlično parirao protivnicima pod košem i dobro odmenio Raduljicu sa 25 poena praveći magiju u više navrata, ali su kolektivne greške sukošatale momke u crvenim dresovima da naprave čudo i nadigraju SAD. Pre svega u odbrani.

Ameri su izdržali do kraja i slavili s 94:91.

Bili smo samo na korak od produžetka protiv Drim tima. Sama ta rečenica mora svakog da čini srećnim.

Srbija je bila hrabra, Srbija je bila odlična. Možemo da budemo ponosni na igru i svesni protiv kakve smo se sile borili. Sada sa jedom pobedom i tri poraza na turniru naša reprezentacija ima šansu da trijumfom nad Kinom u poslednjem kolu dođe u situaciju da ima "pobedljivog" protivnika u četvrtfinalu i da mimoiđe večerašnjeg protivnika u eventualnom polufinalu Olimpijskih igara u Riju.

Nimalo loša situacija. Nimalo.

Za večerašnju partiju su zaslužili medalju.

SAD - SRBIJA 94:91
/27:15, 23:26, 22:21, 22:29/

Karioka Arena 1
Gledalaca: 11.413
Sudije: Sibel (Kanada), Lokateli (Brazil), Pastušjak (Poljska)

SAD: Batler 9, Durant 15, Džordan 13, Lauri 2, Barns, Derozan 11, Tompson 3, Kazins 3, Džordž 12, 9sk, Grin, Entoni 12.

SRBIJA: Teodosić 18, 6as (4/7 za tri), Simonović 3, Bogdanović 7, Marković 12, Kalinić 5, Nedović 3, Birčević, Raduljica 18, Jokić 25, 6sk, 3 as, Štimac, Jović, Mačvan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar