Тенис на ОИ: Порториканка и Њемица за злато!

Ако се за Немицу Анџелик Кербер не може рећи да је изненађење што је у финалу турнира на Олимпијским играма, онда се то и те како може рећи за Порториканку Монику Пуиг која је у каријери освојила само једну титулу.

Тенис 13.08.2016 | 00:59
Тенис на ОИ: Порториканка и Њемица за злато!
Тениски турнир на Олимпијским играма специфичан је и због изненађења која доноси.

Осим оног на почетку мушког сингла, када је у првом колу испао Новак Ђоковићу, у женском синглу их је можда било и више. Прво је све шокирао пораз Серене Вилијамс, а онда је мало позната Порториканка обезбедила пласман у финале.

Моника Пуиг, Порториканка која је у каријери освојила само једну WТА титулу, играће у финалу тениског турнира на Олимпијским играма пошто је у полуфиналу савладала Петру Квитову у три сета – 6:4, 1:6, 6:3!

Девојка рођена 1993. године играће тако своје прво велико финале, пошто јој је до сада највећи успех на гренд слемовима био четврто коло Вимблдона 2013. године, а на путу до финала савладала је Зигмунд, Мугурузу, Пављученкову и Херцог.

Она ће се за златну медаљу борити против Немице Анџелик Кербер, чије присуство у финалу није никакво изненађење уколико у обзир узмемо овогодишње резултате, која је у два сета била боља од америчке тенисерке Медисон Киз – 6:3, 7:5.

Немица, која је другопласирана на WТА листи, ће бити велики фаворит против Монике Пуиг, која је 36. тенисерка света, а њих две су се до сада сусреле два пута, а у оба меча је славила Кербер.

У мечу за бронзу играће Квитова и Киз (17 часова), а одмах након тог дуела на терен би требало да изађу и Пуиг и Кербер и одиграју меч за најсјајније одличје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар